Saturday, January 22, 2011

Sa descoperim impreuna Aboutro.com

Dupa ce am descoperit impreuna Triptime.ro cu ceva timp in urma, iata ca a venit momentul sa uram Bun venit unui nou planificator de vacante destinat exclusiv Romaniei, Aboutro.com. Cu 2300 atractii turistice documentate (in romana si engleza) , dintre care 220  de cetati/palate/castele/conace/castre romane/ruine, 150 de muzee, 70  de case memoriale, 30  de monumente, 60 de pesteri, 40  de lacuri, 350 de biserici/mitropolii/catedrale, 40 de  rezervatii naturale, vulcani noroiosi – doar in doua locatii  si 5 cascade, Aboutro.com se anunta a fi o sursa de inspiratie exceptionala pentru orice calator dornic sa descopere frumoasa noastra tara.

Mie mi se pare ca are o interfata foarte usor de folosit si imi place la nebunie sectiunea "Evenimente", care ne tine la curent cu tot felul de festivaluri, targuri si balciuri din toata tara. Tu ce parere ai? Daca inca nu te-ai hotarat, merita sa citesti recenzia aparuta de pe gtd20.ro , care iti explica care sunt plusurile si minusurile acestui site.
Mai poti gasi informatii despre Aboutro.com si pe blogul proiectului.

Eu am fost curioasa sa aflu  cate ceva despre oamenii care stau in spatele unei asemenea idei minunate, asa ca iata ce-am obtinut, direct de la sursa.

Razvan Ciuca a terminat recent studiile de master la Politehnica, si lucreaza in domeniul IT unde coordoneaza proiecte pe partea de asigurare a calitatii.

Co-fondator la AboutRO, s-a ocupat impreuna cu Andra Miloiu de managementul proiectului timp de un an si jumatate (de la concept pana la produsul functional).
 Pe plan personal spune ca cel mai bine il definesc pasiunile: fotografia, lectura, calatoriile, motociclismul si programarea.
Fotografia s-a infiltrat ca hobby incet pe parcursul a 3 ani, timp in care a experimentat cu diverse aparate foto. De o parte din poze va puteti bucura aici: http://picasaweb.google.com/razvan.ion.ciuca/BestOf
Calatoriile merg mana in mana cu fotografia, asa ca orice iesire se transforma usor intr-o adevarata vanatoare de locatii sau situatii bune de imortalizat. Pana acum s-a plimbat prin Bulgaria, Italia, Anglia, Spania, Grecia, Egipt, Iordania, Siria si Turcia. Anul acesta urmeaza India, China, Tibet, Thailanda, Noua Zeelanda.
Pentru lectura gaseste din ce in ce mai putin timp, asa ca a redus beletristica si SF-ul si se dedica mai mult cartilor de antreprenoriat, dezvoltare personala si management de proiect. Cartile preferate sunt: Dune, Foundation, Ender's Game, Four Steps to the Epiphany, The 4-hour work week, Think and grow rich, Blink, The tipping point.
Despre motociclism spune ca a fost "o nebunie de moment" care insa a meritat din plin. Momentan a renuntat la motocicleta pentru a se dedica mai bine altor pasiuni, cum ar fi programarea si antreprenoriatul.

Andra Miloiu a absolvit  Facultatea de Litere in cadrul Universitatii din Bucuresti si lucreaza de 3 ani la BitDefender.
Timp de un an si jumatate a lucrat impreuna cu Razvan Ciuca la website-ul AboutRo.com, contribuind la managementului informatiilor din site.
Concomitent cu acesta proiect, Andra isi dezvolta pasiunea pentru olarit intr-o competenta prin impartasirea cunostiintelor ei tuturor celor atrasi de modelajul in lut. In restul timpului liber ii place sa calatoreasca, sa experimenteze cu diverse materiale si sa incerce lucruri noi.

Cei doi ne-au povestit in articolul de ieri cate ceva despre calatoriile lor si mie au reusit sa-mi starneasca interesul, asa ca le urez succes si spor la "calatorit" !


10 comments:

  1. M-am uitat ieri si pe site-ul acesta si intr-adevar el inglobeaza foarte multa munca, facuta cu pasiune. Le doresc "Drum bun", in realitate si in mediul virtual!

    ReplyDelete
  2. intr-adevar, o munca imensa! si eu le doresc numai bine si succes pe mai departe!

    ReplyDelete
  3. Traveling Hawk, Zazuza, intr-adevar cei doi au muncit foarte mult si rezultatul este pe masura pentru utilizatori.
    Cu placere, Tetris!

    ReplyDelete
  4. Salut,

    Va multumim tuturor pentru aprecieri!

    In urma cu ceva timp, cand ne-a venit prima data ideea, credeam ca o sa dam gata proiectul in 3-6 luni.
    Acum, aproape 2 ani mai tarziu :) nici noua nu ne vine sa credem ca am terminat de pus toate iconitele pe harti, si ca avem un produs functional care este primit atat de bine de calatori.
    Cu atatea incurajari parca a disparut si oboseala acumulata intre timp, asa ca suntem iar pe baricade. Strangem sugestii si planuim imbunatatiri ;)

    ReplyDelete