Thursday, January 13, 2011

Hoteluri de lux la preturi rezonabile?

Desi eu consider ca in timpul unei calatorii am nevoie doar de un pat curat si comod in care sa dorm, din cand in cand ma rasfat si cresc numarul de stele de la intrarea hotelului. Am descoperit insa ca nu trebuie sa cresc proportional si gaura din buzunar.
Iata cateva ponturi:
1. Incerc sa calatoresc in timpul saptamanii. Preturile sunt mult mai mici decat in weekend si ma pot bucura de un boutique hotel la preturi similare cu ale unui hostel ceva mai pretentios.

2. Daca merg cu masina personala sau stiu ca destinatia are o retea bine pusa la punct de transport in comun, imi aleg un hotel situat mai spre marginea orasului.
3.Caut oferte pe site-uri care au discounturi speciale, cum ar fi Travel Zoo.
4.  Pentru a evita surprizele neplacute, verific hotelurile pe site-uri despre care stiu sigur ca fac selectii riguroase, cum sunt TravelIntelligence si SmallLuxuryHotels.
5. Pentru cei cu spirit de aventura, Priceline e o resursa utila. Functioneaza ca o loterie, oferindu-va o camera la un hotel care e dornic sa accepte o suma pe care o propuneti.
6. Nu ajung prea des in hoteluri de lux, dar imi place sa arunc un ochi pe oferte din cand in cand. In acest fel in momentul cand incep cautarile, am idee despre raportul calitate/pret oferit. Daca aveti nevoie de inspiratie, Lista de Aur 2010 a revistei Condee Nast Traveller e un bun punct de plecare.
7. Daca fac un circuit, aleg hoteluri cu mai multe stele in tarile care au preturi mici la cazare (Ungaria, Bulgaria, Turcia sunt cateva exemple).
8. Citesc recenziile altor calatori. In felul acesta imi fac o idee generala despre hotel si serviciile oferite.
9. Nu aleg intotdeauna variantele cu mic dejun inclus. Daca diferentele depasesc 10 euro, prefer sa mananc un croissant si sa beau un ceai intr-o cafenea.

7 comments:

  1. Ai dreptate, VertAnge! Cam asa fac si eu. In plus, incerc sa tin seama mai mult de faptul ca hotelurile sunt clasificate diferit in diverse tari si nu ma las pacalita de nr de stele.

    ReplyDelete
  2. Este bine ca atunci cand pleci in calatorie sa fii informat. Eu am noroc cu tine, clar!

    ReplyDelete
  3. Interesant site-ul Priceline. Si eu sunt de parere ca uneori poti da pe un hotel de 2-3 stele, la fel de mult ca la unul no star sau hostel. Insa am observat ca cele cu multe stele si ieftine de obiecei sunt foarte departe de centru :(. Insa exista si exceptii!

    ReplyDelete
  4. He he he! Daca exista un blog ca al tau pe vremea cand am inceput eu sa haladuiesc, nu luam teapa cu stelele si serviciile pe la hoteluri din Grecia, Italia...

    Utile informatii, zicem multumesc ca ne dai mura-n gura! :D

    ReplyDelete
  5. Nici mie nu imi place sa iau micul dejun la hotel

    ReplyDelete
  6. cand calatoresc am nevoie de un acoperis deasupra capului, un pat confortabil si un dus cu apa calda, dar e bine sa te mai si rasfeti din cand in cand.

    ReplyDelete