Sunday, January 30, 2011

La schi la Azuga


In cazul in care te intrebi pe unde a umblat ieri familia Pin Travel, iata raspunsul. Pe partiile de schi din Azuga. Dupa ce ne-am trezit speriati pe la 7 si jumatate pe motiv ca iar nu am auzit ceasul care trebuia sa ne faca sa deschidem ochii la ora 5, am mancat, ne-am echipat si  la 9 fara un sfert am pornit pe DN1 spre Azuga. La 11 eram la baza partiei, cu masina parcata (5 lei pentru toata ziua) si cu claparii in picioare. De aici porneste telegondola care ne duce pana in varf, dar si un teleschi care urca doar vreo 400 de metri.

Noi am ales telegondola. Esti curios/oasa sa afli preturile? Exista mai multe optiuni. Cu 80 lei poti cumpara o cartela de 5 urcari sau un ski-pass valabil intreaga zi. Daca am fi venit ceva mai de dimineata, probabil ca am fi ales ski-pass-ul. Am vazut ca exista si mici intreprinzatori pe marginea partiei, care revand ski-pass-urile la 30-40 lei inainte de a pleca acasa.
Noi am cumparat o cartela de 10 urcari, cu 150 de lei, pe care am folosit-o amandoi.
 Pana pe la ora 13 coada la urcare a fost destul de impresionanta, apoi lumea a inceput sa plece la masa sau spre casa, asa ca timpul de asteptare s-a redus de la o jumatate de ora la maxim 10 minute.

Vrei sa stii cate ceva despre partii? In Azuga exista 2 partii mari: Sorica si Cazacu. Ieri ambele aveau portiuni cu gheata, fapt ce le crestea gradul de dificultate de la mediu la ridicat. Daca esti incepator, nu iti recomand sa te aventurezi singur pe aici. Exista portiuni destul de abrupte, in special pe Cazacu, si marginile nu sunt securizate, existand riscul sa te opresti intr-un copac.

Sorica are o portiune initiala securizata printr-un gard de beton?! Nu stiu cat de fericit ar fi cineva la contactul cu el, insa este mai larga decat Cazacu si iti permite sa mergi mai mult "de-a latul " daca nu stapanesti foarte bine schiurile.
Cazacu in schimb iti ofera o panorama mult mai spectaculoasa, asa ca nu-ti uita aparatul de fotografiat acasa.
Una peste alta, la Azuga se schiaza bine, dar  la un pret cam piperat. Peisajul este superb si merita sa il admiri pe timp de iarna chiar daca nu schiezi. Pentru 18 lei, ai o cursa dus-intors cu telegondola.
Stratul de zapada era destul de gros, asa ca ai sanse mari sa prinzi muntii acoperiti de haine albe si weekendul viitor.
Mai jos gasesti cateva fotografii menite sa te tenteze.












Tu ce-ai facut ieri? Ai coborat in plug pe o partie inghetata?
PS: Stai pe aproape...zilele urmatoare urmeaza o poveste despre meniul unui restaurant din Sinaia caruia i-am trecut pragul, imbiati de o portie de labe de urs.

12 comments:

  1. Superbe imagini!
    O gura de aer proaspat!
    Multumim ;)

    ReplyDelete
  2. Faina sambata! Labe de urs? Adica l-au prins la furat la tomberon si l-au pedepsit? :))) O duminca la fel de frumoasa va doresc!

    ReplyDelete
  3. Wow si nu ti-a fost mila de el ?!?

    Foarte frumoase poze VertAnge. Poate ajung si eu la Aries la inceputul lunii viitoare, nu sa schiez ci doar sa admir. Ma bucur ca ati avut o zi frumoasa.

    ReplyDelete
  4. Amelia&amp, cu placere!
    Alina, nu stiu daca l-au prins la furat :)
    Traveling Hawk, mie mi-a fost mila de urs, dar am mancat alte bunatati despre care voi povesti curand.
    Iti tin pumnii sa ajungi pe Valea Ariesului sa ne delectezi si pe noi cu cateva poze.

    ReplyDelete
  5. Eu ieri am invat/invatat/invatat, am ceva examene.
    Voi vad ca va-ti distrat bine intr-un decor alb la inaltime. Am noroc ca nu le am cu sporturile de iarna ca altfel sigur as fi suferit :)

    ReplyDelete
  6. Alicee, sunt sigura ca ai scapat cu bine de examene!
    Eu ma bucur ca nu mai am sesiune acum, pentru ca de fiecare data in sesiune aflam ca partiile sunt intr-o stare grozava :)

    ReplyDelete
  7. Foarte frumoase pozele :). Se vad extraordinar de frumos Bucegii :)

    Mi se pare mie, sau ski-pass-urile sunt cam scumpe? Cam asa se zvoneste printre bloggerii pasionati de schi

    ReplyDelete
  8. Dan, sunt tare scumpe skipassurile.150 de lei 10 urcari e destul de mult, dupa parerea mea.

    ReplyDelete