Wednesday, January 19, 2011

Sase castele de poveste de pe Valea Loirei

Continuam  astazi seria de articole despre Castelele Loirei cu 6 castele mai putin  cunoscute, dar absolut fermecatoare. Cel din imaginea de mai sus este Chateau Montigny-le-Gannelon si il gasesti in localitatea cu acelasi nume. Castelul este mobilat si adaposteste o bogata colectie de arta. Mai multe informatii despre castel gasesti pe site-ul domeniului Montigny-le-Gannelon, iar daca vrei sa afli ce altceva mai poti vizita in zona, intra pe site-ul oficial al comunei Montigny-le-Gannelon. Nu-i asa ca pare desprins dintr-o poveste?


Urmatorul este Chateau de Saint-Brisson sur Loire, construit in secolul al XII-lea. Desi zidurile sunt putin scorojite, castelul si-a pastrat aerul impunator. Il gasesti in localitatea cu acelasi nume din departamentul Nieve, din centrul Frantei. Detalii despre programul de vizita si bilete, pe site-ul Castelului Saint-Brisson.

Un pic mai intunecat si mai trist este Chateau Meung-sur-Loire din orasul cu acelasi nume aflat in departamentul Loiret. Desi pare parasit, in interior vei descoperi interioare complet mobilate si utilate aflate in perfecta stare. E ca o calatorie in timp. Cu un simplu bilet, primesti in schimb o vizita in viata de zi cu zi din secolul al XIII-lea. Eu nu as rata micul budoir si pivnita. Despre program si bilete poti afla informatii pe site-ul castelului Meung-sur-Loire , iar daca vrei sa descoperi orasul Meung-sur Loire poti descoperi multe lucruri utile aici.

Chateauneuf-sur-Loire mai pastreaza doar rotonda si cateva dependinte dintr-un vechi castel, dar merita un popas daca te afli in departamentul Loiret. Site-ul orasului Chateauneuf-sur-Loire e bogat in informatii despre atractiile zonei.

Chamerolles este un castel minunat din secolul XVI aflat in padurile din nordul Orleans-ului. Iti recomand sa nu ratezi "Promenade des Parfums", o introducere in istoria parfumurilor, un omagiu adus multiplelor fabrici de parfumuri din zona Loiret. Site-ul Chateau de Chammerolles iti povesteste mai multe despre istoria parfumurilor.
Turnul lui Cezar din Beaugency incheie periplul nostru de astazi. Desi nu e la fel de spectaculos ca primele 5 castele, turnul e important pentru vechimea si istoria sa, fiind construit in secolul XI, in stil militar roman, pentru aparare. Pe site-ul orasului Beaugency poti afla ce alte monumente mai poti vizita daca te afli in zona.

Cam atat pentru astazi. Nu uita ca te astept si miercurea viitoare cu un nou articol din seria Castelele Loirei, iar pentru maine ti-am pregatit un articol surprinzator despre o tara care nu e trecuta prea des pe listele turistilor-Sudan.
Fotografiile sunt de pe wiki commons.

17 comments:

  1. Un traseu cultural, istoric si artistic interesant. Multumim pentru informatii, VertAnge.

    ReplyDelete
  2. superb mi-a venit si mie in minte cand am vazut prima imagine! trebuie sa fie tare frumos in realitate sa te plimbi pe-acolo!

    ReplyDelete
  3. Desi turnul nu pare asa interesant mie mi-ar placea sa il vad mai mult decat restul.

    Si apropo imi place seria asta

    ReplyDelete
  4. Ah, sa stii ca planuiesc pentru luna mai o plimbare cu caravana pe Valea Loarei. Foarte la fix! Multumesc!

    ReplyDelete
  5. Cine stie? Poate anul acesta in vara.Sa vedem, poate voi fi unul dintre fericitii vizitatori de acolo. Cu respect.
    P.S. V-am pus intr-un tirziu la blogroll,desi lucrul acesta trebuia facut mai demult.

    ReplyDelete
  6. Ma bucur ca v-a placut articolul si va urez tuturor sa ajungeti cat mai curand sa vedeti aceste castele minunate in realitate!

    ReplyDelete
  7. The veneered modular counter Jimmy Choo Heels desks. This simple and stylish KarenMillens reception total Snap Back Hat Store amount space available to you for your office Gucci Quotes desking unit. stylish Karen Millen Black features such as a type of Gucci Belts Salereception Jimmy Choo Designer counter. You can even incorporate the company logo in Gucci Quotes the veneer or a glass shelf or a Jimmy Choo Red Shoes privacy screen. The vast amount of flexibility offered by this Fusion system allows a whole host of possible configurations. en Rand also offers other varieties in the reception desks category such as Jimmy Choo Shoes contemporary and continental along with office desking and display units. Browse our site and choose as per your taste and your style. Visit the site www.shopfittingunits.co.uk and view one Snapback Hat World of the finest Reception desks collections online

    ReplyDelete