Monday, January 17, 2011

Vrei sa inoti cu delfinii?

Ce-ai zice sa iti incepi saptamana gandindu-te la unele dintre cele mai blande si mai inteligente mamifere, delfinii?  Nu ti-ar placea sa ai ocazia sa ii mangai, sa te joci cu ei sa sa inotati impreuna intr-o mare plina de albastru? Mie cu siguranta mi-ar face ziua mai frumoasa o portie de ghidusii in apa, asa ca m-am interesat unde as putea profita de asa ceva.

Daca am merge in Noua Zeelanda, ne-am intalni cu Pelorus Jack, o specie care escorta de obicei vasele ce traversau stramtoarea Cook, intre 1888 si 1912 sau cu Opo, delfinii prietenosi care au devenit celebri in anii '50, deoarece veneau pe mal la Opononi sa se joace cu turistii. Unde? La Bay of Islands, sub supravegherea Dolphin Discoveries, o companie renumita pentru seriozitate si dedicarea de care da dovada. Pretul e de aproape 120 dolari australieni pentru un adult, adica vreo 380 lei. Problema e drumul pana in Noua Zeelanda, care e ceva mai scump. :)

In Mexic ne asteapta o multime de delfini gata de joaca in Marea Caraibelor. Cine stie, poate ne vor ajuta sa descoperim o comoara ascunsa de pirati. Daca alegem Cancun-Isla Mujeres, putem profita de o reducere de 25% valabila daca achizitionam biletul pana la sfarsitul lunii si il folosim in februarie. Pretul intreg e de 129 dolari americani pentru un adult, adica 411 lei. Dar Cancun nu e singurul loc din Mexic unde putem inota alaturi de delfini. Mai putem incerca Riviera Maya, Grand Cayman, Cozumel, Vallarta, Tortola, Costa Maya si chiar in Mexico City, la Six Flags. Detalii gasesti aici.

Vrei o destinatie mai apropiata de Romania? Ce zici de Egipt? Poti inota in Marea Rosie alaturi de delfini, dar poti descoperi in acelasi timp o multime de alte vietati marine fascinante. Pentru aproximativ 3450 lei te vei bucura de 7 nopti de cazare intr-un complex turistic prietenos cu mediul inconjurator plus o excursie pe mare in cautarea frumusetilor marine. Pentru mai multe informatii, acceseaza site-ul Dolphin Swims

Dar de Bahamas ce spui? Pe insula Bimini poti apela la compania Wild Quest pentru o intalnire cu prietenii dotati cu inotatoare. Preturile sar binisor de 1000 de dolari americani, asa ca va invit sa gasiti lista completa aici.

Acestea sunt doar o parte din locurile in care poti inota alaturi de delfini, dar sunt cele mai potrivite, dupa parerea mea. In plus, companiile pe care vi le-am prezentat incearca sa protejeze flora si fauna locala si o parte din profit este investit in proiecte de mediu desfasurate local.
Ce zici, inotam cu delfinii? Sau preferi rechinii? :)

13 comments:

  1. Eu as alege Noua Zeelanda dar ar trebui...sa inot pana acolo!

    ReplyDelete
  2. eu am inotat cu ei in hawaii acum cativa ani. imi era un pic frica de ei dar in acelasi timp erau super draguti. a baby one came too and he was fascinated with toes. he was so funny.
    xoxo
    mina

    ReplyDelete
  3. eu as alege Mexic,Bahamas,oricum orice destinatie alegi poti sa faci o plimbare cu ei.
    eu am fost in Mexico City,daca stiam ca pot face asta,ce bine era,poate data viitoare.

    ReplyDelete
  4. I thank you for the information and articles you provided

    ReplyDelete