Monday, August 8, 2011

Budapesta panoramica pe inserat

Capitala Ungariei se lauda cu o mostenire culturala bogata si ofera turistilor o multime de atractii, incepand cu minunate lectii de arhitectura si terminand cu bai termale renumite in intreaga lume. Daca aveti cateva zile la dispozitie puteti explora in amanunt fiecare coltisor al orasului, in functie de interesele personale. Indiferent insa de cat timp popositi aici, nu puteti rata o plimbare pe malul Dunarii. Daca se intampla sa fie incepand de la apus, cu atat mai bine, caci orasul este foarte luminat, iar de la terase se aud tot felul de muzici, de la vioara si violoncel la jazz.


Nu ratati Podul cu lanturi, Piata Batthany, Parlamentul, Podul Elisabeta, Podurile Libertatii si Petofi.Plimbarea poate fi facuta per pedes, dar pentru cei care nu se pot deplasa pe distante lungi, exista un autobuz  "decapotabil" de tip hop on-hop off care circula din 15 aprilie pana pe 31 octombrie din ora in ora, incepand la 10 dimineata si terminand la 6 seara.Biletul costa 3000 de forinti, aproape 11 euro. Uitati-va dupa un autobuz roz pe care scrie Panoramic tour. Despre el e vorba. Are statii in apropiere de toate obiectivele enumerate de mine mai devreme si pe strada Apaczai Csere. Ghizii aflati la bord vorbesc engleza si germana.

Noi am ales sa mergem pe jos, pentru a ne  opri din 10 in 10 metri pentru poze. :)
Daca sunteti pasionati de fotografie, luati-va cu voi un trepied. Eu n-am avut si m-am chinuit ceva pana sa obtin niste rezultate acceptabile pe inserat. Ce a iesit puteti vedea mai jos.






Cu asta ne-am ocupat in prima zi a excursiei, dupa 13 ore de mers intre Targu-Jiu si Budapesta. Daca plecati la drum, aveti in vedere intarzierile provocate de lucrarile de intretinere a drumului, atat in Romania, de la iesirea de pe defileul Jiului pana la Deva cat si in Ungaria.
Stati pe aproape! Urmeaza Viena.

14 comments:

  1. Foarte dragut. Mi-ai trezit amintiri. Am parcurs acelasi traseu in urma cu doar cativa ani, dar acum mi-ai starnit cheful de a-l reedita :)

    ReplyDelete
  2. Hai ca ti-au iesit foarte bine pozele de noapte, pana la urma :-)

    ReplyDelete
  3. Am pozat si eu aceleasi obiective anul trecut, in august, cand am dus-o pe fiica mea la festivalul de rock de la Sziget (anul asta merge singura:)) Am si scris despre asta la 21 august si tu ai fost prima care ai comentat:) Si, asa e cu pozele de noapte fara trepied - eu nu-l folosesc deloc si pastrez pozele mai mult ca sprijin al amintirii pentru ca pe retina mea a ramas imaginea corecta...adica, eu stiu cum arata in realitate. E un loc foarte frumos al Budapestei acolo unde ai facut pozele. Astept urmarea.

    ReplyDelete
  4. Budapesta este un oraş nemaipomenit, mai ales seara pe malul Dunării. Aş recomanda o tură cu metroul pe linia galbenă, cel mai vechi din Europa.
    Cât despre pozele de noapte ... am avut trepied :)

    ReplyDelete
  5. oakley outlet store, http://www.oakleyoutlet.in.net/
    ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale
    cheap nfl jersey, http://www.cheap-nfljersey.us.com/
    broncos jerseys, http://www.denverbroncos.org/
    bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
    new england patriots jerseys, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
    miami heat jersey, http://www.miamiheatjerseys.net/
    boston celtics, http://www.celticsjersey.com/
    nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
    lacoste shirts, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
    ugg boots uk, http://www.cheapuggboots.me.uk/
    swarovski crystal, http://www.swarovski.in.net/
    michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
    oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
    timberland shoes, http://www.timberlandboots.name/
    new york knicks, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
    beats by dre, http://www.beats-headphones.in.net/
    tiffany outlet, http://www.tiffanyjewelleryoutlets.co.uk/
    1024minko

    ReplyDelete
  6. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. I hope to have many more entries or so from you.
    online banking services
    finance guide
    finance guide
    latest banking finance

    ReplyDelete
  7. العفش يُعد العفش من أفضَلّ مكونات ديكور البيت، حيث يختار الفرد العفش الملائم وفق شخصيته وميوله، فذلك يمنح الحجرة هيئةً خارجيةً جميلاً وغير مضجرّ، فالأشخاص الذين يحبون التميّز يختارون العفش الملونة وغير المتطابقة التي تجعل من القاعة أكثر حيويةً، وأكثر تميّزاً، أمّا الأفراد الذين يحبون الأناقة فيختارون أطقم أثاث متطابقة، ومن المهم بالذّكر أنّه يُحذر بشراء العفش المستهلك؛ فهو أرخص من حيث السعر، وأيضاًً يمكن تصرف التطويرات عليه وفق الرغبة.
    شركة نقل عفش و اثاث بالسعودية
    شركة نقل اثاث من الرياض الى قطر
    شركة نقل عفش من الرياض الى قطر

    ReplyDelete