Monday, August 15, 2011

Tirolul de Sus-pentru o toamna plina de culoare

Daca vreti sa va bucurati de aceasta toamna, band must, mancand nuci si stand la povesti intr-un decor cu pete verzi, galbene si ruginii, Tirolul de Sus este locul pe care il cautati.
Aceasta regiune din nordul Italiei va invita la "Torggelen", o masa traditionala cu muzica si voie buna, cu bucate traditionale tiroleze ( supa-crema, mezeluri traditionale asezate langa o portie de varza acra, ravioli,  friptura de porc sau berbecut servita cu galusti si multe alte bunatati) si must dulce (Suser) sau vin nou (den Nuien). Adaugati la toate acestea castane coapte, nuci , mere, struguri si gogosi si aveti un ospat in toata regula.

Vizitati Villanders, unul din locurile cu traditie pentru "Torggelen". Mergeti pe platoul inalt din Ritten pentru a va bucura de viata tihnita si plina de culoare a localnicilor. Admirati Dolomitii din Rosengartens si vizitati satul pitoresc Sulden, pe fundalul caruia se vede varful Ortlers, cu o inaltime de 3905 m.

Pentru drumetii si plimbari in aer liber, un punct grozav de plecare este pasunea Seiser din regiunea Schlern. Peisajele sunt incantatoare, iar aerul rece si curat.
La capitolul activitati culturale nu puteti rata o scurta escala in oraselul medieval Bruneck si o vizita in infricosatorul castel Taufers. Informatii despre programul de vizitare si tarife gasiti aici. Ia sa vedem, cine intra primul in camera spiritelor?

47 comments:

 1. Daca n-as fi avut deja planul de calatorii pentru 2011, ar fi sunat tare imbietor:) Tirolul ramane insa pe lista:)

  ReplyDelete
 2. Cum imi propun sa mananc mai cu atentie o perioada, cum il apuca pe vreunul dintre voi (cei pe care va urmaresc zilnic) sa povesteasca despre tot soiul de bunatati, vezi must, castane coapte, gogosi, vin si alte cele :-))))

  ReplyDelete
 3. Get Packers and Movers Jaipur List of Top Reliable, 100% Affordable, Verified and Secured Service Provider. Get Free ###Packers and Movers Jaipur Price Quotation instantly and Save Cost and Time. Packers and Movers Jaipur ✔ ✔ ✔ Reviews and Compare Charges for household Shifting, Home/Office Relocation, ***Car Transportation, Pet Relocation, Bike SHifting @ Packers And Movers Jaipur

  ReplyDelete
 4. Thank you very much for writing such an interesting article on this topic. This has really made me think and I hope to read more. @ Packers and Movers Kolkata

  ReplyDelete
 5. Visit pinoy channel to get more entertainment.
  Pinoy Channel

  ReplyDelete