Tuesday, May 10, 2011

Ce invatam din calatorii?

Port o multime de dezbateri pe aceasta tema si sunt curioasa sa aud parerea voastra. Ce invatati din calatorii? Va rasplatesc cu o floare virtuala. :)

13 comments:

  1. Multe:
    - ca suntem diferiti si totusi unitari;
    - sa respect pe toti, indiferent de rasa sau religie;
    - ca planeta noastra este minunata dar nu o iubim destul;
    - cultura, istorie, geografie, arta;
    - care imi sunt limitele;
    - ca nu suntem, nici pe departe, "buricul pamantului";
    si multe altele...

    ReplyDelete
  2. Invat sa iubesc natura, invat sa-mi satisfac curiozitatea( ce am fi fara ea)invat sa-mi iubesc si sa-mi respect frumuusetile si imi invat copilul ca viata insemna si altceva decat bani, munca, criza, scoala si obligatii.
    Cu respect.

    ReplyDelete
  3. Eu am invatat sa apreciez ceea ce am dupa ce am vazut in ce conditii se poate trai in zilele noastre in Africa, am invatat ca suntem foarte mici in fata fortelor naturii si de fiecare data incerc sa inteleg alte culturi, religii si alte moduri de viata.

    ReplyDelete
  4. Împărtăşesc părerea lui Viorel, dincolo de bani, faimă şi ambiţii există o lume pe care nu mulţi o văd. Să accepţi un om aşa cum e fără a încerca să-l schimbi, să priveşti un sărac fără să-l compătimeşti sau să strâmbi din nas, să admiri pe cineva fără a fi frustrat, să dai fără să ceri în schimb...l-aş parafraza aici pe Kipling cu "If"
    La fel şi în călătorii. Ele ne învaţă să trăim şi să apreciem viaţa la adevărata ei valoare.

    ReplyDelete
  5. - Invatam sa fim mai toleranti;
    - Invatam sa apreciem lucrurile simple;
    - Invatam geografie, istorie, uneori si muzica si literatura;
    - Invatam ca putem trai fara lucruri pe care le credeam indispensabile;
    - Invatam sa apreciem tot ceea ce ne inconjoara, dar mai ales simplitatea care ne bucura sufletul;
    - Invatam sa punem pret pe bagajele adunate in suflet si nu in cala avionului sau in portbagajul masinii;
    - Invatam sa facem tot felul de lucruri utile: sa pregatim o mancare, sa intindem un cort, sa legam o sfoara...
    Si multe, multe altele...Intr-un cuvant, invatam sa traim!

    ReplyDelete
  6. Invatam multe, vedem multe, dar cel mai important invatam despre noi, ne cunoastem mai bine, ne descoprim limitele, calitatile, defectele in situatii diferite de cele de zi cu zi de acasa sau de la birou.

    ReplyDelete
  7. Ma descopar pe mine in relatie cu ceilalti :) Si invat sa fiu flexibila, sa trec rapid peste micile neplaceri, sa-mi pastrez o stare de spirit pozitiva. Cred ca atunci cand calatoresc imi dau seama cel mai bine cat de repede trece timpul si incerc sa profit la maxim de fiecare secunda.

    Dar tu?

    ReplyDelete
  8. Ma multumesc tuturor pentru comentarii si opinii. Le-am citit cu atentie si am descoperit noi valente ale unor idei mai mult sau mai putin preconcepute. Voi reveni in curand cu o mica sinteza a ceea ce simt eu ca invat din calatorii.

    ReplyDelete
  9. invat sa ma bucur de diversitate! imi place la nebunie sa trag cu urechea la limbile straine care se perinda in auzul urechilor mele..si ma gandesc ca aproape toate limbile au cele 24 de litere, mai mult sau mai putin si totusi exista atatea combinatii!
    invat sa-L iubesc pe Creatorul tuturor lucrurilor, care de fiecare data ma fascineaza tocmai prin faptul ca ne-a creat atat de diferiti si capabili totusi sa ne adaptam in orice situatie!

    ReplyDelete