Sunday, May 1, 2011

Mai in Bucuresti

Luna mai se anunta a fi extrem de aglomerata in Bucuresti. In timp ce albinele se ocupa de polenizare prin parcuri, in salile de la Cinema Pro, Cinema Studio si Cinema Eforie incepe Festivalul Filmului European, ajuns la editia a 15-a. Intre 5 si 15 mai, putem urmari 50 de filme venite din 30 de tari. Programul proiectiilor il gasiti pe site-ul oficial al festivalului.
Pe 7 cantam waka waka si ne unduim pe muzica Shakirei in Piata Constitutiei. Sau pur si simplu ne minunam de cat de bine poate sa arate cantareata columbiana.

Daca aveti chef de ceva miscare in aer liber, in parcuri au aparut bicicletele de inchiriat, iar vremea se anunta numai buna pentru pedalat. Pentru studenti exista acum posibilitatea de a inchiria biciclete direct din campusul in care sunt cazati. Nu mai avem nici o scuza. :)

Duminica, 15 mai 2011,la ora 17, la Palatul brancovenesc de la Mogosoaia are loc  recitalul  Sorina Munteanu (soprană) şi Vasilica Stoiciu Frunză (pian), in program fiind incluse lieduri de Gustav Mahler. Incercati sa ajungeti cu o ora mai devreme, pentru a avea timp sa vizitati Palatul, sau si mai bine, mergeti pe la pranz, cu un cos de picnic plin de bunatati si leneviti pe iarba. In curand va fi prea cald pentru astfel de momente.

Pentru cei ce nu vor sa iti expuna pielea la radiatii ultraviolete, muzeele sunt cea mai buna solutie in timpul zilei. Aveti aici 10 recomandari, dar puteti incerca si unul care nu este trecut pe lista. Serile le puteti petrece la o terasa in Centrul Vechi, cu bere rece si voie buna.
Distractie placuta in luna mai!

2 comments: