Saturday, April 30, 2011

Shopping la Londra

To shop or not to shop? This is the question. :)
Cand vorbim de shopping la Londra, primul nume care imi vine in minte este Harrods, cel mai cunoscut magazin londonez si probabil si cel mai vizitat, renumele sau reusind sa il transforme in destinatie turistica. Dintr-un mic magazin deschis de catre Charles Henry Harrod in anul 1849, Harrod's a devenit astazi un complex comercial imens, ce isi schimba proprietarii multimilionari in functie de interesele economice si de influentele politice ale momentului.

Pentru vizitatori insa, Harrod's este chintesenta luxului. Daca vii cu taxiul sau cu o masina al carei pret sare de 100 000 de euro, usa iti va fi deschisa de un valet si vei fi invitat cu onoruri in interior. De ce discriminarea aceasta? In primul rand pentru ca valetii sunt mult mai putini comparativ cu numarul de persoane ce sosesc in fiecare clipa la usile magazinului si in al doilea rand pentru ca preturile obiectelor de lux comercializate sunt suficient de mari pentru ca majoritatea celor care intra la Harrod's sa plece fara a cumpara ceva...asa ca de ce se oboseasca oamenii degeaba?! :)

Chiar daca nu planuiti sa cumparati ceva, Harrod's merita macar o jumatate de ora din timpul vostru. La subsol puteti descoperi banca privata Harrod's Bank Ltd, la parter veti vedea marfuri cu etichete celebre la preturi prohibite, in Food Halls veti saliva la multitudinea de bunatati expuse spre vanzare.  Luati liftul egiptean pana la etajul cu mobila. Mie mi-a placut foarte mult sectiunea de lustre si veioze. Interesant si amuzant de vazut este si Pet Spa, o zona dedicata accesorilor menite sa le faca viata animalutelor de companie mai usoara.
Tot la categoria shopping de lux intra si magazinul Harvey Nichols, cel mai cunoscut magazin de moda din Londra, unde veti gasi ultimele colectii ale celor mai renumite case de moda din lume, la preturi pe masura.
Sa trecem insa la cateva recomandari mai accesibile.
Ce merita cumparat din Londra?
Ceai, carti si ciocolata! Raportul calitate/pret este superior celui din Romania, iar oferta este mult mai variata.
La capitolul ceai, eu mi-am umplut valiza cu Twinnings, dar exista si alte marci de calitate. Puteti incerca la magazinul Twinnings din oras sau in orice supermarket mai maricel. Aveti de unde alege, iar la 2,5 lire cutia cu 50 de pliculete de English Breakfast sau Lady Grey, eu cred ca merita.
Daca cititi in engleza, mergeti pe Charing Cross Road la Foyles sau Sportspages, doua librarii mari in care veti gasi tot felul de oferte avantajoase, de la carti de beletristica la 2 lire la cumperi 3 si platesti 2 sau reduceri de pret de pana la 50%. Tot de aici puteti cumpara si niste ustensile de scris foarte frumoase. Eu am gasit un stilou Parker la 10 lire.
Ciocolata buna gasiti in supermarketuri, la preturi putin mai ridicate decat cele de acasa, dar si gustul e altul. Va recomand sortimentele cu menta.
Spor la shoppinguiala!

8 comments:

  1. ceai,ciocolata si carti...o nebunie!:)glad to see you!

    ReplyDelete
  2. ei bine, la shoppingul de hainute dragute la preturi reduse mi-a placut si mie Londra :)). ah, ce subiectiva sunt :))!

    ReplyDelete
  3. Desi nu sunt mare consumatoare de ceai si mie mi-ar placea o cutiuta!
    Ciocolata nici nu se pune problema :)

    ReplyDelete
  4. Cred ca mi-ar placea sa merg cu voi la shopping...la Londra sau oriunde altundeva :)

    ReplyDelete
  5. Foarte frumos. Am vizitat aceleasi locuri ca si tine, mai putin Harrods. Ma bucur ca ai reusit sa ajungi, sunt sigura ca nu va fi pentru prima oara.

    ReplyDelete

  6. Just a week earlier, a gunmankilled 10and wounded at least 10 others at a Texas high school. Just another example of how the best way to stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun. Mary Fallin (R), whohad vetoed a permit less carry bill despite pressure from gun rights advocates in the gun friendly state.The bill, which Oklahoma's House and Senate overwhelmingly passed, would have breast cancer shirts allowed gun owners who are at least 21 years old and military service membersor veterans who are at least 18 years old to carry firearms, stranger things sweatshirt concealed or unconcealed, without a permit.

    ReplyDelete