Tuesday, April 5, 2011

Castelul Cheverny

Chateau de Cheverny


Castelul Cheverny se gaseste in localitatea cu acelasi nume din departamentul Loir-et-Cher de pe valea Loirei. Domeniul a fost lasat din tata in fiu in aceeasi familie de mai bine de sase secole. Castelul a fost mereu locuit de catre proprietari si fiecare generatie s-a dedicat pastrarii si infrumusetarii sale. Astfel se explica aspectul exterior impecabil si detaliile interioare minutios aranjate. Din anul 1922, domeniul a fost deschis publicului, permitand vizitatorului sa guste o particica din fastul si deliciile vietii de la castel. 

Spatele castelului Cheverny    

Fatada
Vizitarea parcului din jur si accesul in castel costa 7,70 euro pentru adulti si 5 la pret redus, iar programul il gasiti aici.
 
Micul salon/Le Petit Salon
 In interior nu trebuie sa ratati micul salon, in care pare ca in orice moment vor veni cateva domnite cu rochii empire sa-si bea ceaiul si sa citeasca poezii.

Sala armelor
Sala armelor e strajuita de armuri, sabii si arbalete. Nu uitati insa sa ridicati privirea, pentru a va delecta cu imaginile oferite de tavanul alcatuit din barne de lemn pictate. Semineul impunator domina incaperea.

Sala de mese
In sala de mese paharele de cristal si argintaria sunt asezate la locul lor printre servete albe apretate, gata sa primeasca oaspeti de seama.
Iubitorii benzilor desenate vor recunoaste asemanarea dintre Cheverny si Chateau de Moulinsart , castelul care apare in seria de carti "Aventurile lui Tintin". Au sesizat si proprietarii asemanarea, asa ca ne ofera o camera speciala dedicata lui Tintin.
Ce spuneti, adaugati si Cheverny pe lista de castele de pe Valea Loirei pe care le veti vizita? Pe lista mea e pe primul loc. :)

12 comments:

  1. Ce frumoooos! Am adaugat castelele de pe valea Loirei pe lista mea de ,,to do'' :)

    ReplyDelete
  2. Mi-ar placea sa iau masa la castel, intr-o zi.

    ReplyDelete
  3. clar! adaugat! impreuna cu intreaga vale a Loirei pe care imi doresc de mult s-o vad!

    ReplyDelete
  4. Si eu am vizitat acest castel, bine ca mi-ai amintit sa scriu despre el. Este absolut superb si o plimbare prin parc intr-o zi cu soare este extrem de relaxanta.

    As mai adauga cateva lucruri. Este un castel de vanatoare si inca se organizeaza vanatori, cainii sunt tinuti acolo si pot fi vazuti, sunt niste beagle adorabili. Tot langa ei se afla si o gradina in stil tipic francez, cu legume si flori.

    Cand l-am vizitat eu, eram Erasmus la Nantes si nu aveam masina dar aveam card de reduceri la sncf. Am luat trenul pana la Blis, am vizitat si acel castel care este absolut superb. Apoi am luat un autobus care m-a dus la Chambord, dupa care, aceasi linie de autobuz (intamplator era acelasi autobuz) m-a dus la Cheverny si cand am terminat, m-am intors la Blois de unde am luat trenul spre Nantes. O plimbare destul de ieftina cu transportul in comun (era o linie de autobuz regulata, gestionata de compania de transporturi a regiunii).

    Merci ca mi-ai amintit de perioada mea Erasmus :)

    ReplyDelete
  5. The veneered modular counter Jimmy Choo Heels desks. This simple and stylish KarenMillens reception total Snap Back Hat Store amount space available to you for your office Gucci Quotes desking unit. stylish Karen Millen Black features such as a type of Gucci Belts Salereception Jimmy Choo Designer counter. You can even incorporate the company logo in Gucci Quotes the veneer or a glass shelf or a Jimmy Choo Red Shoes privacy screen. The vast amount of flexibility offered by this Fusion system allows a whole host of possible configurations. en Rand also offers other varieties in the reception desks category such as Jimmy Choo Shoes contemporary and continental along with office desking and display units. Browse our site and choose as per your taste and your style. Visit the site www.shopfittingunits.co.uk and view one Snapback Hat World of the finest Reception desks collections online

    ReplyDelete
  6. oakley outlet store, http://www.oakleyoutlet.in.net/
    ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale
    cheap nfl jersey, http://www.cheap-nfljersey.us.com/
    broncos jerseys, http://www.denverbroncos.org/
    bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
    new england patriots jerseys, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
    miami heat jersey, http://www.miamiheatjerseys.net/
    boston celtics, http://www.celticsjersey.com/
    nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
    lacoste shirts, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
    ugg boots uk, http://www.cheapuggboots.me.uk/
    swarovski crystal, http://www.swarovski.in.net/
    michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
    oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
    timberland shoes, http://www.timberlandboots.name/
    new york knicks, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
    beats by dre, http://www.beats-headphones.in.net/
    tiffany outlet, http://www.tiffanyjewelleryoutlets.co.uk/
    1024minko

    ReplyDelete