Friday, April 1, 2011

Aprilie in Bucuresti

S-a facut suficient de cald si frumos ca sa nu mai stam in weekend la Bucuresti. Ne asteapta pajisti cu iarba frageda pe care sa ne intindem paturica de picnic, varfuri de Carpati pe care sa le cucerim si sate indepartate in care putem descoperi o frantura din viata de alta data. Pentru cei ramasi cu treburi in capitala, am insa cateva propuneri foarte tentante.

Pana pe 3 aprilie avem in Piata Constitutiei "Expo Aventuri la pescuit si vanatoare", cel mai mare targ de acest gen din tara. Pentru 10 lei cat e un bilet, aveti sansa sa va puneti la curent cu noutatile din domeniu si achizitionati echipament de specialitate la preturi promotionale. Fir intins amatorilor!

Intre 8 si 10 se intampla multe lucruri interesante. In incinta Institutului de Dezvoltare Apicola, pe platforma apicola Baneasa are loc Targul National al Mierii. Pe langa miere de toate sortimentele, polen, propolis si laptisor de matca, targul ne prezinta si un slogan simpatic: "Stupul-cea mai veche farmacie". :)

Tot in Baneasa, pe platforma Romaero are loc si Salonul de Biciclete si Accesorii 2011. Intrarea este gratuita, dar pregatiti-va portofelul in cazul in care va indragostiti de o bicicleta. Parcurile au revenit la viata, asa nu e o investitie rea. Faceti miscare si profitati de natura in acelasi timp.

Pe 9 canta si danseaza Gipsy Kings la Sala Palatului. Inca se mai gasesc bilete, asa ca aruncati un ochi aici daca sunteti interesati. O seara frumoasa de primavara poate deveni de-a dreptul incendiara cu o interpretare live a hiturilor Bamboleo sau Bem bem bem Maria.

Intre 18 si 23 avem Targul Cadourilor de Paste la Galeria Dalles.  Desi eu am crescut cu ideea ca de Paste copiii cuminti primesc hainute noi si pantofiori de lac, nu-mi displac nici cadourile aduse de Iepurasul de imprumut, asa ca voi merge sa vad ce a ascuns in tolba anul acesta.

Nu uitati nici sa mergeti in parcuri, caci au inceput sa inverzeasca. La Gradina Botanica lalelele se pregatesc sa imboboceasca, iar Cotroceniul va fi inundat in curand de magnolii inflorite, asa ca va doresc un Aprilie incantator!

2 comments: