Thursday, May 5, 2011

Natural History Museum din Londra

Muzeul de Istorie Naturala impresioneaza de la prima vedere, prin structura sa impunatoare, strajuita de un gard inalt de fier forjat. Atat exteriorul, cat si interiorul, sunt un grozav exemplu menit sa demonstreze ca elementele provenite din natura, in acest caz piatra in diverse nuante, intrec in frumusete orice creatie artificiala. Expozitiile insa, profita din plin de ultimele tehnologii pentru a le prezenta curiosilor ce viziteaza muzeul care sunt legile ce guverneaza natura si cum influenteaza ele lumea in care traim.


Ca toate muzeele londoneze pe care le-am vizitat, si acesta este imens si fiecare expozitie e extrem de interesanta, dar cum nu mi-am permis sa ma opresc aici mai mult de cateva ore, va voi prezenta doar cele mai populare galerii. Intrarea este gratuita si muzeul este deschis zilnic, intre 10 si 17:50, ultima intrare avand loc la 17:15.  
Galeria dinozaurilor atrage cei mai multi vizitatori, de la pici de gradinita la adulti fascinati viata acestor creaturi impresionante. Expozitia este extrem de interesanta, prezentand fosile ale celor mai importante specii de dinozauri, dar si informatii despre modul de viata, teorii ce incearca sa explice de ce au disparut acesti giganti sau mici lectii ce explica munca paleontologilor ce se ingrijesc de ramasitele acestor fapturi. Intre 6 iunie si 22 iulie galeria va fi inchisa, asa ca grabiti-va daca vreti sa va intalniti cu T-Rex. Nu ratati dinozaurii robotizati ce se misca, fac zgomot si trag parturi. :) Cei mici ii adora.
In galeria mamiferelor puteti vedea replica unei balene albastre, cea mai mare vietate de pe Terra, mai mare chiar si decat dinozaurii, dar si cei mai mari colti de fildes gasiti vreodata. Tot aici puteti afla care sunt diferentele dintre mamuti si elefanti si cum s-au nascut legendele legate de unicorni. 

From the beginning ne invata cum a evoluat viata pe Pamant de la inceputuri si pana astazi, dar ne prezinta si particularitatile celorlalte planete din sistemul nostru solar. Interesant, nu?

Human biology e o galerie interactiva, in care veti afla secretele corpului uman intr-un mod distractiv. 
Sper ca v-am convins sa mergeti la Londra sa descoperiti Muzeul de Istorie Naturala si toate comorile sale. Nu uitati de concursul Pin Travel, puteti castiga un ghid Discover Great Britain de la Lonely Planet.

5 comments:

  1. Iata ceva ce mi-a scapat la Londra :)

    ReplyDelete