Friday, June 3, 2011

Misterele Barcelonei in 3 romane superbe

sursa foto
 Am vazut Barcelona in graba. M-am pierdut pe strazi si mi-am lasat o parte din suflet ratacit pe alei laturalnice, pentru a reusi sa regasesc parfumul si farmecul acestui oras intre filele unor carti. Trei la numar, toate semnate de Carlos Ruiz Zafon, un domn nascut in anul 1964 in Barcelona, care reuseste sa foloseasca frumusetea acestui oras drept decor pentru o multime de intamplari fascinante.



sursa foto
 Pentru ca nu sunt in masura sa descriu o carte la adevarata sa valoare, am sa va prezint fiecare dintre aceste romane prin intermediul unui citat din critica de specialitate, cu speranta ca va voi convinge sa descoperiti Barcelona prin cuvintele lui Carlos Ruiz Zafon.
"Se spune despre Barcelona ca este un cocteil de arhitectura, imaginatie, traditie si stil, imbinat cu multa culoare. Barcelona lui Carloz Ruiz Zafon este si casa cartilor. Un oras in care pana si strazile, piatetele sau felinarele pot fi considerate personaje de roman. "Umbra vantului", bestsellerul lui Zafon publicat in anul 2001, vorbeste despre un oras misterios, care inca poarta cicatricile razboiului civil. Descrierile scriitorului spaniol surprind culoarea Barcelonei, chiar daca uneori aceasta poate lua nuante cenusii, de un albastru intens sau aramii."(Ziarul Financiar)
sursa foto

Despre "Jocul ingeruluI" : "Zafón este un veritabil Dickens al Barcelonei... Fiecare rind e plin de savoare, functioneaza cu forta exploziva a prafului de pusca, e bintuit de fantome si blesteme." (Corriere della Sera)
sursa foto
Despre "Marina"
Bun venit intr-o lume misterioasa, unde timpul ia turnuri diabolice, iar umbrele sint intunecate si infricosatoare...”(Carlos Ruiz Zafon)
 Cartile le gasiti la editura Polirom. Lectura placuta va doresc!

3 comments:

  1. Le-a citit fiica mea (fana a Barcelonei) si mi-a spus despre ele. Multumim, VertAnge!

    ReplyDelete
  2. Nu e hotarat 100%, dar luam destul de in serios in considerare Barcelona ca destinatie de concediu pentru anul asta. Ne-am gandit sa stam 2 saptamani, pentru a avea timp sa vizitam, sa fotografiem, sa cunoastem putin locurile. Sigur, am citit destul de mult pe internet, dar daca exista ceva ce crezi ca ne-ar fi util pentru o prima vizita, sau daca ai ceva recomandari, as aprecia daca le-ai impartasi cu noi. :)

    ReplyDelete