Wednesday, August 10, 2011

Calator si sanatos!

Calatoriile pot sa implice anumite riscuri pentru sanatatea noastra, asa ca m-am gandit sa va indrum spre cateva resurse utile menite sa va ajute sa va intoarceti din vacanta cel putin la fel de sanatosi ca la plecare.
Daca nu stiti ce medicamente sa includeti in mini-trusa de prim ajutor pe care e indicat sa o aveti asupra voastra indiferent de destinatie, puteti citi articolul despre pastile de pus in bagaj.


Pentru cei care urmeaza sa treaca oceanul in avion, exista o pastila pentru zboruri lungi despre care e indicat sa va intrebati medicul de familie.

Daca urmeaza sa calatoriti intr-o tara straina si doriti sa stiti care sunt cele mai prevalente boli in zona respectiva, dar si ce masuri de preventie puteti aplica, vizitati site-ul Centers for Disease Control and Prevention.
Ghidul International Travel and Health 2011, realizat de World Health Organisation ofera de asemenea informatii despre riscurile de imbolnavire in toate tarile de pe glob.
Nu strica sa vizitati si sectiunea Tips for Traveling Abroad a Travel.State.Gov.

Un subiect neglijat adesea este expunerea rationala la soare si folosirea produselor cu factor de protectie solara. Daca vreti sa intelegeti cum sta treaba cu UVA, UVB si SPF, aici aveti un articol bine documentat si prezentat intr-o maniera intuitiva.

Calatoriti mult si fiti sanatosi!

24 comments:

  1. Trusa medicala este obligatorie! O experienta personala: in Cheile Dobrogei o persoana din grupul cu care calatoream a cazut de pe o panta destul de abrupta. Efectiv s-a rostogolit pana jos. Rezultatul: julituri si haine rupte, o coasta fracturata si un deget cu pielea jupuita, o piatra intrata destul de adanc in respectivul deget sub piele...si mult sange. Cu trusa de prim ajutor am reusit sa curatam cat de cat locul, sa-l pansam si sa oprim sangerarea pana la spitalul din Constanta. Noi oricum nu plecam fara trusa de prim ajutor, dar acum ii vom acorda o importanta si mai mare si vom avea grija sa o completam cu cat mai multe articole. Va doresc vacante lipsite de incidente!

    ReplyDelete
  2. Da, foarte utile informatii, multumim! :-)

    ReplyDelete
  3. Articol deosebit de util! Multumesc :)

    ReplyDelete
  4. Dupa peripetiile pe care le-am avut acum doi ani cand m-am ales cu o intoxicatie in concediu nu mai scap nici un articol de acest gen :)

    ReplyDelete
  5. Ma bucur ca va este de folos, desi sper sa nu se iveasca ocazia sa aplicati recomandarile :)

    ReplyDelete
  6. Am scris si eu un comment ieri, dupa cel al Ioanei, dar nu stiu de ce nu a aparut?! Voi fi gresit ceva! Spuneam ca nu plec niciodata fara o astfel de trusa la mine. Ea contine medicamentele mele zilnice, 6 la numar, pe care le iau in numarul necesar conform nr. de zile petrecute in calatorie + medicamente din categoria celor d emai sus, la care adaug si altele, pe baza experientei mele personale. Fiecare se cunoaste si stie la ce este sensibil, asa ca e bine sa fie pregatit pentru orice situatie. De cele mai multe ori medicamentele sunt mai scumpe in strainatate sau...nu te poti face inteles la farmacie.

    ReplyDelete
  7. Traveling Hawk, nu am idee de ce nu a aparut comentariul. Se intampla lucruri bizare cu blogspot in ultimul timp.

    Celor care urmeaza un tratament cronic li se recomanda sa aiba asupra lor si o rezerva de 1-2 zile, caci nu se stie ce se poate ivi. Uneori calatoriile se pot prelungi fara voia noastra si cum spuneai...prin alte parti medicamentele sunt mai scumpe, e mai greu sa te intelegi cu farmacistul sau poate nu se elibereaza fara reteta. Asa ca mai bine suntem prevazatori.

    ReplyDelete
  8. The veneered modular counter Jimmy Choo Heels desks. This simple and stylish KarenMillens reception total Snap Back Hat Store amount space available to you for your office Gucci Quotes desking unit. stylish Karen Millen Black features such as a type of Gucci Belts Salereception Jimmy Choo Designer counter. You can even incorporate the company logo in Gucci Quotes the veneer or a glass shelf or a Jimmy Choo Red Shoes privacy screen. The vast amount of flexibility offered by this Fusion system allows a whole host of possible configurations. en Rand also offers other varieties in the reception desks category such as Jimmy Choo Shoes contemporary and continental along with office desking and display units. Browse our site and choose as per your taste and your style. Visit the site www.shopfittingunits.co.uk and view one Snapback Hat World of the finest Reception desks collections online

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete


  10. The condition may also cause your nails resist t shirt to pit, crumble, or fall off. is passed down through families. This common condition is usually seen in infants ages 9 to 12 months. Perhaps the Justice Department will end up conducting an investigation on a premise that almost everybody knows to be a fiction. Or perhaps the 100 days of school shirt investigation will not manifest, either because Trump has no actual intention of pursuing it in which case the president of the United States has shown his promises to be empty or because the Justice Department refuses. If the investigation does not go forward because of resistance from the department, or if the investigation does go forward but finds nothing (because there is nothing to find), Trump will be putting public servants in the extremely unenviable position of having to stand up to the president to perform their work with integrity.

    ReplyDelete