Wednesday, June 9, 2010

Dunavatu de Jos, un satuc pescaresc din Delta Dunarii

Vara trecuta am petrecut ceva timp in Dunavatu de Jos, intr-o casa de chirpici acoperita cu stuf.

Daca vreti sa descoperiti Delta autentica, faceti un drum pana aici.
Situat la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea, satul ce apartine comunei Murighiol este cel mai indepartat loc din Delta in care se poate ajunge cu masina. Cand am fost noi nu era asfalt decat pana la Murighiol, dar se zvonea ca urmeaza sa inceapa lucrarile de amenajare a drumului, asa ca probabil vara aceasta va veti bucura de o cale de acces asfaltata din Tulcea pana in inima Deltei.

La Dunavatu de Jos puteti poposi in casele localnicilor (anul trecut inchiriau cu 70 ron/noapte camera dubla, dar se putea negocia), puteti alege o pensiune sau varianta cea mai confortabila si eleganta, dar si cea mai scumpa...Hotel Egreta. La restaurantul hotelului puteti gusta niste preparate din peste absolut fabuloase, dar daca va hotarati sa stati la gazda intrebati despre posibilitatea de a cumpara peste pentru a fi gatit de catre gospodina casei. Veti gusta astfel cel mai grozav bors si cea mai autentica plachie.
Printre activitatile distractive se numara mersul la pescuit, statul la soare, plimbarile cu barca pe canalele si lacurile din apropiere.
Aveti grija sa strangeti bani din timp la pusculita pentru mersul cu barca. Anul trecut o ora cu o barcuta de 4 persoane costa 100 de lei, in conditiile in care aveti nevoie de minim 4 ore sa sa vedeti cateva canale si sa ajungeti macar pana la lacul Razelm.
Daca vreti sa mergeti sa vedeti Dunarea la varsarea in mare, mai adaugati 4 ore.

Nu uitati sa luati cu voi o carte si o lotiune impotriva tantarilor (eu am incercat-o pe cea de la Autan si a functionat).

Cand iesiti cu barca, cereti-i barcagiului sa faca o oprire la Complexul Cormoran, unde puteti admira fotografii cu cele mai mari trofee de pescuit obtinute in zona si puteti bea o limonada rece.

Fir intins!


1 comment: