Friday, June 25, 2010

Estonia, pentru un weekend racoros

Eu am petrecut in Estonia 2 saptamani, dar poate fi si o destinatie ideala pentru un weekend prelungit.

Puteti fugi de caldurile din Bucuresti si sa va adapostiti pe stradutele umbrite din centrul vechi al Tallin-ului.
Timp de 2 zile veti fi ocupati cu vizitarea orasului.
Pe langa monumentele arhitectonice, va recomand si Kumu Art Museum, muzeul de arta estoniana.

Daca aveti la dispozitie si o a treia zi, va recomand sa iesiti din oras. Puteti alege sa mergeti sa inotati in Marea Baltica. Veti fi uimiti de plajele pustii, strajuite de paduri de pini. August e cea mai buna luna pentru baie si plaja, dar nici in iunie si iulie nu e groaznic de frig :)
Daca nu va place marea, puteti vizita un parc national. Doua dintre cele mai renumite sunt Lahemaa si Soomaa . Aici puteti sa mergeti cu o canoe (nu e chiar atat de greu cum pare, credeti--ma pe cuvant), sa cautati ascunzisuri de castori sau sa mergeti pe carari pavate cu busteni.

Nu uitati ca in una din seri sa va rezervati o vizita la o sauna traditionala. Veti fi uimiti de diferenta dintre "sauna adevarata" si variantele moderne din saloanele de infrumusetare si spa-urile contemporane.

Eu am fost si la paintball, pe un teren aflat intr-o padure care era administrat de un fost comandant militar. A fost o experienta interesanta, dar parca prea reala si dureroasa, asa ca nu v-o recomand decat daca sunteti putin masochisti.:)

Ce mi-a placut in schimb a fost o excursie cu jeep-ul prin niste mlastini, desi la final ma camuflam perfect cu namolul si iarba din jur. :)

4 comments: