Friday, June 4, 2010

Weekend la Roma




In iulie sunt niste preturi ce nu trebuie ratate la biletele de avion pentru Roma (incep pe la 60 de euro la Wizz Air), asa ca profitati de ocazie si delectati-va cu un weekend prelungit in capitala Italiei.

Aveti de vizitat Colosseum-ul, Vaticanul cu Basilica St. Pedro, Pantheonul si Galeriile Borghese (sa va rasfatati ochii cu opere semnate de Rafael, Caravaggio si Botticelli ).

Luati o pauza pentru o inghetata (cea cu fistic a fost preferata mea in gelateriile italiene, dar nici tiramisu sau biscotti nu sunt de lepadat) si bucurati-va de timpul petrecut intr-un oras incarcat de istorie. Un espresso sorbit la o cafenea din centru va va ajuta sa va recapatati fortele pentru a bate orasul la pas.

Daca aveti planuri de shopping, cautati Via Condotti, Via Borgognona si Via Frattina. Va garantez ca nu veti pleca cu mana goala...poate doar cu buzunarele ;)

Pentru pizza si paste, va recomand un drum pana la Ristorante Maccheroni , Antico Forno , Forno Campo de' Fiori sau la pizzeria La MonteCarlo.

Seara o puteti petrece la o terasa, savurand "la dolce vita" sau puteti alege varianta mai galagioasa, mergand la The Place sau la Casa del Jazz , 2 dintre cluburile celebre frecventate de localnici.

Mai multe informatii in limba engleza si fotografii gasiti aici.
Baci!

3 comments:

  1. Roma e urmatoarea destinatie de city break pentru mine, dar nu stiu exact cand va fi. Pentru vara avem niste planuri incerte, dar daca nu vor iesi dam o fuga la Roma :)

    Bafta cu blogul, te mai vizitez :*

    ReplyDelete
  2. Bianca, sper sa reusesti sa ajungi cat mai curand la Roma. E un oras tare interesant! Iar inghetata e bestiala :)
    Sa fie! Te mai astept! :*

    ReplyDelete