Tuesday, June 8, 2010

Musee d'Orsay din Paris

Am fost de 2 ori la Paris, de fiecare data pentru mai putin de 24 de ore.
Prima data am incercat sa bifez o multime de locuri la care visam inca de la gradinita, cand profesorul de franceza reusea sa ma hipnotizeze cu povesti despre Orasul Luminilor si misterele sale ascunse.
A doua oara insa, l-am avut drept tovaras de calatorie pe fratele meu scump si drag caruia obisnuiam sa ii invinetesc genunchii in copilarie. :)
Cum el fusese mai norocos decat mine si petrecuse cu o vara in urma 2 saptamani hoinarind prin Paris si vizitand cam tot ce se gaseste in ghidurile turistice, m-a convins sa profitam de orele pe care le aveam la dispozitie pentru a vizita Musee d'Orsay.
Situat in vechea gara Orsay, inaugurata in anul 1900 in cadrul Expozitiei Universale, Muzeul adaposteste picturi, sculpturi, fotografii, arta decorativa, grafica si schite de arhitectura de o valoare inestimabila.
Eu una nu stiam in ce parte sa ma uit mai intai. Cladirea e o opera de arta in sine de la care nu mi-am putut lua ochii minute bune. Au urmat apoi colectiile impresionistilor, sculpturile lui Claudel, mobilierul construit parca numai din detalii...M-am simtit ca intr-un carusel plin de imagini care ma ametea, dar ma fascina in acelasi timp.

Desi nu ma pot lauda ca am vazut-o pe Mona Lisa la Louvre, am parasit Muzeul cu atata bucurie in suflet, incat nu am regretat ca nu am descoperit misterul zambetului sau renumit.

Si sunt sigura ca nici voi nu veti regreta o vizita la Musee d'Orsay.
Informatii despre expozitiile temporare, programul de vizitare si bilete gasiti aici.
Daca nu aveti un buget extrem de strans, treceti si prin boutique-ul muzeului. Veti gasi o multime de carti si mici dragalasenii numai bune de luat acasa.

5 comments:

 1. Cand ai trecut la mine pe blog nu te-ai uitat in blogroll sa vezi ca erai acolo deja :).
  Oricum acum ma poti adauga si tu! Eu nu prea fac schimb, pun ce bloguri imi plac, si care ma plac ma pun pe mine! Asta inseamana ca imi placea blogul tau ....

  ReplyDelete
 2. Scuze, Alice! M-a ametit caldura rau de tot :)

  Ma bucur ca iti place blogul meu.
  Si mie imi place al tau si il voi adauga in blogroll.
  Te mai astept in vizita.

  ReplyDelete
 3. Coach Handbags Outlet are usually viewed as luxurious brands, but yet at inexpensive price.
  Today most people looking for COACH accessories will look for them at Coach Bags Factory Outlet.
  Coach Sale are just the most inexpensive items to purchase through Coach Purses Outlet, a small change purse or Cheap Coach Purses.
  Coach Bags On Sale are a fun accessory to add to a new collection.
  Coach Bags Outlet is can be carried or slipped over your shoulder.
  Authentic MK Outlet are made of high grade quality leather and Michael Kors Factory Outlet can actually have real leather on them.
  Michael Kors Purse Sale usually come with a plate bearing the MK Outlet logo to distinguish it from other Cheap Michael Kors Purses.
  Michael Kors Outlet Online have the inherent ability to capture the essence of what women like and what they want to wear and utilize.
  Michael Kors Outlet Store are a symbol of feminine elements and speak for all kinds of women.
  Michael Kors Purses On Sale of the day vary greatly, but all seem to share one characteristic, they are popular!

  ReplyDelete