Thursday, June 3, 2010

Noirmoutier si strada de pe fundul oceanului





In Noirmoutier mi-au placut la nebunie stridiile proaspete, Biserica Saint-Philbert si copacul sau pe post de suport de flori, sarea marina obtinuta local si mersul cu masina pe fundul oceanului. Masina n-a patit nimic, va garantez.:)

Noirmoutier e o insula din Atlantic ce apartine departamentului Vendee din Franta. Pentru a ajunge de pe continent aici aveti la dispozitie trei alternative: un pod rutier, o barca si cea mais spectaculoasa, o strada de aproape 4 kilometri pe fundul oceanului, ce iese de sub ape pentru doar 4 ore pe zi. Daca nu reusiti sa vedeti strada pentru ca este inca sub apa, intrebati de pasajul Le Gois. Localnicii va vor indruma spre intrare si paznicul va va spune la ce ora puteti trece. Nu va speriati de agitatia din jur. Multa lume din imprejurimi vine sa adune scoici si crabi cat timp oceanul se retrage.


Veti vedea ca nimeni nu se grabeste...lumea coboara din masini sa caste gura la pesti si alge , iar curajosii se urca in turnurile de lemn de pe marginea drumului. Scopul acestora este de a oferi adapost celor care intarzie si sunt prinsi de ape (din pacate, au fost cateva cazuri), dar sunt si un excelent punct de observatie, asa ca nu uitati sa va luati binoclul.

Pe insula va recomand sa vizitati Biserica, sa va plimbati pe stradutele pitoresti , sa intrati intr-o moara de vant, sa mancati fructe de mare, sa vedeti cum se obtine sarea si sa priviti apusul sau rasaritul in port. Nu uitati sa inghititi o stridie in cinstea mea.;)


Informatii despre Noirmoutier gasiti aici atat in franceza, cat si in engleza.
Fotografiile nu imi apartin. Le-am luat de aici, unde gasiti mai multe.

2 comments: