Thursday, July 7, 2011

Barcelona, o destinatie sofisticata, eleganta si romantica-partea a doua

 Dupa o incursiune virtuala in Barcelona gotica, e momentul sa descoperim acest minunat oras spaniol prin intermediul capodoperelor unui geniu-Gaudi.
Sagrada Familia e pe lista tuturor celor care viziteaza Barcelona. Nu ratati Fatada Patimilor, cea dinstre nord-vest. Sculpturile realizate dupa schitele lui Gaudi ilustreaza scene din ultima saptamana din viata lui Hristos. Daca vi se pare ca atmosfera e sumbra si apasatoare, nu va ingrijorati. E senzatia pe care Gaudi a vrut sa o transmita: aploarea sacrificiului intiparita in piatra.
Daca vreti sa aflati mai multe despre aceasta impunatoare catedrale si cel care si-a pus cel mai mult amprenta asupra ei, vizitati Muzeul Gaudi.


Urmatoarea oprire pe itinerarul de astazi este Parcul Guell. O alta fantezie minunata a lui Gaudi, in care va puteti rataci pret de cateva ore. E ca o mini-excursie intr-o alta lume, una fantastica, colorata si fascinanta.In interiorul parcului se afla Casa-Muzeu Gaudi, imobilul in care artistul si-a petrecut ultimii ani din viata.
Urmatoarea oprire poate fi Casa Vicenc, situata pe Calle les Carolines, la numarul 24, una dintre multele cladiri rupte parca din povesti, proiectate de catre Gaudi la comanda bogatasilor vremii. Adaugati pe lista si Palatul si Pavilionul Guell (primul pe La Rambla, cel de-al doilea in interiorul parcului), Casa Calvet (Cale de Casp, nr 48), Bellesguard (langa Tibidabo), Casa Batllo (Paseig de Gracia) si Casa Mila (Calle de Provenca).
Daca mergeti sa vedeti Bellesguard, trebuie sa ajungeti in cel mai inalt punct al Barcelonei. Tibidabo se afla in nord-vestul orasului si atinge o altitudine de 542m. Pe culme va intampina o costructie gotica grandioasa-Temple Expiatori del Sagrad Cor de Jesus si o panorama superba. Tot la inaltime se afla si Castell Montjuic, fosta inchisoare a orasului transformata astazi in Muzeul Militar.Pentru a ajunge aici, luati funicularul din Espacio Parc Montjuic. Gradinile cu plante exotice si privelistea va vor convinge sa popositi aici cateva ore. Daca ajungeti aici intr-o seara de weekend, nu ratati fantanile arteziene. Seara, intre 9:30 si 11:00 au un program "magic". V-ati relaxat? Doriti sa va pierdeti pe coridoarele unui muzeu? Muzeul Picasso, Fundation Juan Miro, Muzeul Satului-Pablo espagnol, Muzeul Maritim, Muzeul figurilor de ceara si Muzeul National de Arta al Cataluniei sunt doar cateva tentatii. Alicee de la Enciclopedia calatorului independent a alcatuit o lista cu toate muzeele cu acces gratuit din oras, asa ca nu strica sa o verificati inainte de a pleca in excursie.
Ce altceva mai puteti face in Barcelona? Vizitati satul si portul olimpic, aflate in apropierea vechiului cartier pescaresc transformat acum in moderna Barcelonetta.Hoinariti pe La Rambla. Plimbati-va prin Parc de la Ciutadella, care include si gradina zoologica a Barcelonei. Mergeti in parcul de distractii Parc Aventura, aflat cam la o ora de mers cu trenul de oras. Vizitati stadionul Camp Nou. Daca sunteti norocosi, poate prindeti si un meci al Barcei. Mergeti in El Born, cel mai cool cartier al Barcelonei, renumit pentru cluburile cu muzica buna (incercati La Fianna) si magazinele cu tot felul de marfuri interesante. Barcelona e un oras plin de atractii, in care nu va veti plictisi cu siguranta, indiferent cat de lung veti poposi aici. Explorati si distrati-va, dar  tineti-va ochii pe portofel. Orasul e renumit si pentru hotii de buzunare extrem de talentati, nu numai pentru atractiile turistice. :)

14 comments:

  1. Și eu vreau să văd Barcelona de ceva vreme, dar nu am ajuns încă pentru mereu am simți că nu ajunge un weekend, iar mai mult niciodată nu am planuit să stăm (bani, timp etc). A fost cat pe ce in 2009, dar atunci am ales Parisul si nu-mi pare rau, insa a ramas in plan :)

    ReplyDelete
  2. Mi-ai reamintit o frumoasa saptamana petrecuta acolo:)

    ReplyDelete
  3. Bianca, sunt sigura ca vei ajunge in curand. Si iti va placea :)

    Traveling Hawk, ma bucur ca pot trezi amintiri placute. :)

    ReplyDelete
  4. Zazuza, sunt convinsa ca vei ajunge..exact la momentul potrivit pentru tine. Desi te cunosc doar virtual, sunt convinsa ca esti genul de persoana care stie sa isi transforme dorintele in realitate.

    ReplyDelete
  5. Il ador pe Gaudi, mi-a placut la nebunie tot ce am vazut de el la Barcelona. Am stat trei zile in care am vazut foarte multe, inclusiv un concert, dar parca ar mai fi incaput vreo 3 :-P

    ReplyDelete
  6. Multumesc :)

    Intradevar Barcelona e unul din cele mai frumoase si interesante orase pe care le-am vazut! are atat de multe locuri pe care trebuie sa le vezi incat e greu sa alcatuiesti un program. Cred ca si daca ma intorc inca de 3 ori la Barcelona tot nu voi epuiza toate obiectivele turistice.

    ps: te astept pe blog sa dai o mana de ajutor in realizarea unui articol pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

    ReplyDelete
  7. Frumos. Poate intr-o zi ajung si eu pe acolo ! Multumim !

    ReplyDelete
  8. Ioana, despre ce concert e vorba?

    Alicee, cu placere!

    Rappa_ru', multumesc pentru aprecieri. Sper sa ajungi curand la Barcelona.

    ReplyDelete
  9. Multumesc mult de tot pentru posturi, stiu ca ai o perioada ocupata, deci e cu atat mai mult apreciat efortul tau. Am salvat toate informatiile si sunt cu siguranta foarte, foarte utile. Am citit mult despre Barcelona in ultima vreme si eram constienta de existenta hotilor de buzunare, dar nu ma gandeam ca ajung la adevarate reprezentatii. Multumesc din nou si iti doresc o vacanta superba!

    ReplyDelete
  10. I’m not that mucxh of a online reader to be honest bbut your blogs really nice, keep it up!
    I'll go ahead and boookmark yourr website tto come bahk later.

    Cheers

    my web-site: Dragon City Hack (www.reddit.com)

    ReplyDelete
  11. Its partners are the LBC and the country’s best producers
    of world-class flowers. Don't forget to add anything else they ordered with it.
    These florists leave no stone unturned to bring a smile on the
    face of their customers with a flower delivery
    service that is customised and integrated.

    My blog post: http://www.pocztakwiatyolsztyn.pl

    ReplyDelete