Tuesday, July 12, 2011

O camera foto ideala pentru vacanta

Scufundata in apa, scapata pe jos sau tinuta la -10 grade Celsius... camera foto Lumix DMC-FT3 rezista! Dintre detaliile tehnice merita retinute: senzorul Hi-Speed CCD de 12,1 megapixeli, capacitatea de a inregistra clipuri video full-HD la o rezolutie de 1.920 x 1.080, functia Active Mode care elimina efectul de blurare al imaginii video. Adaugati la performantele tehnice legate de fotografie o functie GPS, o busola, un altimetru si un barometru si aveti gadget-ul perfect de pus in bagaj. Eu stiu ce cadou vreau de Craciun. Voi ce spuneti? :)

14 comments:

  1. Ideala daca nu te intereseaza fotografia, doar poza.

    ReplyDelete
  2. Compas=instrumentul ala cu doua picioare ascutite. Atentie la traduceri, compass=busola.

    ReplyDelete
  3. Liliana, imi place sa cred ca un fotograf adevarat poate face fotografii uluitoare cu aproape orice fel de aparat.

    Multumesc frumos, Anonymous! Am corectat.

    ReplyDelete
  4. Daca ne spuneai si pretul, VertAnge, vedeam daca intr-adevar se pricepe bine la toate, ca Napoleon. Personal, nu prea am incredere in chestiile care fac de toate...

    ReplyDelete
  5. Cu pretul il las pe Mos Craciun sa isi bata capul :)
    Acum e in jur de 1600 ron, dar mai scade...a aparut de curand in Romania.

    ReplyDelete
  6. Zic ca ar trebui sa se inventeze camera care sa se autoseteze in orice conditii, pentru de-astia ne-minitehnici asa ca mine :-(

    ReplyDelete
  7. Nu stiu daca neaparat ideala...dar oricum potrivita pentru vacantele active. Personal apreciez in mod deosebit lentilele LEICA; folosesc si acum, cu incredere, aparatul compact Panasonic FZ7 pe care il am de 5 ani. Fotografiile realizate cu el au fost chiar mai apreciate decat cu un obiectiv DSLR de kit, spre exemplu cele macro. Iar pentru vacanta, un aparat ca cel prezentat de tine, mi se pare potrivit. Imi amintesc de momentele cand am calarit, sau cand am facut snorkeling, sau mai stiu eu ce altceva, si ne-ar fi prins bine un aparat ca Lumix-ul asta! Cu pretul...hm...ar fi bine sa mai scada...Acum ce sa zic, decat o vacanta in care sa faci poze cu telefonul sau cu un DSLR pe care nu stii sa-l folosesti...parca mai bine faci cateva fotografii cu un Lumix!

    ReplyDelete
  8. Pe mine ma incanta foarte mult faptul ca e rezistenta, caci la cat de neindemanatica sunt...:)

    ReplyDelete
  9. Eu la pretul acesta iti sugerez un aparat compact (mai ales daca nu vrei sa setezi pt fiecare poza, asa mai de amator) dar care sa fie semiprofesionala

    Pt mine calitatea si zoom-ul sunt cele mai importante. Si astea cam lipsesc la camera sapuniera desi si eu am avut unul de 2 milioane si facea destul de bine poze, dar acum ca am o camera mai buna vad foarte tare diferenta :)
    E drept ca pe video nu e cine stie ce, adica e calara dar parca intuneca imaginea putin!

    ReplyDelete
  10. Alicee, eu am un DSLR si o sapuniera. Aceasta imi place pentru ca e rezistenta la cazaturi si poate fi folosita si pe ploaie sau in apa.

    ReplyDelete
  11. am folosit FT3-ul in 2 vacante si mi se pare cel mai potrivit aparat de calatorie...face poze senzationale sub apa,are cateva setari prestabilite SCN(hdr,starry sky,pin hole,hi speed burst)pe care nu le-am mai intalnit la alte aparate si care scot niste poze extraordinare...singurele lui minusuri sunt zoom-ul si luminozitatea senzorului,dar credeti-ma ca fata de plusuri sunt neinsemnate.Am facut fotografii de calatorie mai frumoase decat cu dsrl-ul folosit de mai mult timp...recomand cu mare drag acest aparat !

    ReplyDelete