Wednesday, June 23, 2010

Manastirea si schitul Lainici

Sunt convinsa ca ati vazut sau macar ati auzit de Manastirea Lainici.
Daca nu, aruncati un ochi pe wikipedia.

Considerata una dintre cele mai frumoase manastiri gorjene, Lainici-ul e un punct important de pelerinaj pentru credinciosi si de popas pentru turisti.
Biserica, dealurile verzi din imprejurimi, Jiul ce isi croieste drum prin defileu...sunt cateva motive care atrag vizitaori din toate colturile tarii.

Ceea ce putini stiu este ca in apropiere pot descoperi un alt loc incarcat de pace si credinta.
Pe dealul de vis-a-vis de Manastire se gaseste Schitul Lainici. Luati-va incaltari comode si o sticla de apa, caci veti urca aproape o ora pe un drum forestier.
Credinciosi sau doar simpli cautatori ai unor momente de liniste sufleteasca, strabateti acest drum si nu veti regreta.

Acolo sus e asa o liniste si o pace, incat ai senzatia ca timpul se dilata. Nu mai simti graba, nerabdare...intelegi o farama din ceea ce pare a fi rostul tau pe lume.
In plus, dealurile sunt atat de frumoase. Si miroase a fan cosit in august. Si canta greierii. Si cerul senin pare atat de aproape de noi.
Imi pare rau ca nu am facut poze pentru a surprinde macar peisajul, daca nu starea pe care am trait-o acolo. Dar nu-i nimic, poate mergeti voi si imi trimite-ti si mie o fotografie.

2 comments:

  1. am fost acum cateva saptamani la Lainici a fost ceva superb iar cand intri in bisericile din curtea manastirii te simti extraordinar este ca un rai Manastirea Lainici!!!! Cei care vor sa viziteze ceva extraordinar si superb le recomand sa mearga la Lainici

    ReplyDelete