Monday, June 28, 2010

Santorini-o insula de zahar pierduta intr-o mare de albastru

Sunt absolut fermecata de locurile care au reguli de arhitectura locale bine respectate.
Santorini este unul dintre ele. Desi nu am ajuns inca pana acolo, de fiecare data cand vad fotografiile cladirilor albe cu acoperisuri albastre ce se pierd in azuriul cerului si al marii, fac un pact cu mine ca ma voi bucura pe viu de toate frumusetile locului.

Santorini (nume dat de catre romani, legat de Santa Irina), cunoscuta si ca Thera/Thira, este o insula vulcanica din marea Egee, situata la vreo 200 de kilometri de coasta Greciei.
Pe langa privelistea inegalabila, localnicii si turistii deopotriva se pot bucura si de vinurile locale. Vinsanto este cunoscut in intreaga lume pentru gustul sau unic. Obtinut din strugurii Assyrtiko, Athiri si Aidani bine copti, maturat timp de 20-25 de ani in butoaie, acest minunat vin-desert cuprinde in valurile sale aramii esente de citrice, smochine si nuci, intarite de un puternic gust mineral datorat solului vulcanic pe care se afla podgoriile.

Daca aveti pofta de un pahar, baut lent pe o terasa din Santorini, nu ezitati sa va programati o vacanta in august sau septembrie.

Daca trebuie sa va multumiti cu o calatorie virtuala, aici gasiti mai multe povesti si imagini.




6 comments:

  1. Si eu visez la Santorini, dar parca nu mi-ar placea sa ma duc acum, mi se pare mai potrivit dupa 30 de ani. Nu stiu de ce :))))

    ReplyDelete
  2. Alicee, foarte interesant.
    Nu m-as fi gandit la Santorini ca la o destinatie pentru "pensionari" :)
    Dar mi se intampla si mie sa asociez in minte anumite locuri cu o anumita atitudine care mi se pare ca nu mi se potriveste.

    ReplyDelete
  3. Tot ce are legatura cu Grecia ma seduce iremediabil , de la valurile smaraldine pana la tavernele cu uzo si muzica buna. Am convingerea ca nicio alta tara nu are un aspect si o cromatica atat de inedita ca Grecia. Eu zic samergi un picut macar dupa vacanta...Ce zici?

    ReplyDelete
  4. In Santorini sigur nu ajung in vara aceasta, dar cine stie...poate poposesc putin prin alt loc din vechea Elada. Daca nu, ma multumesc si cu o mica excursie la Balcic. Numai sa vina vacanta asta mai repede! :)

    ReplyDelete