Wednesday, July 7, 2010

Barajul si Lacul Vidraru

Eu sunt o fire usor impresionabila, asa ca orice constructie mai impozanta decat un bloc cu 8 etaje reuseste sa ma fascineze. :)

La Vidraru am fost ajuns prima data in clasa a III-a, in excursie cu clasa.
In urmatoarele saptamani am povestiti tuturor celor care nu aveau de lucru si ma intrebau cum a fost in excursie, cat de mare este barajul si cat de interesant arata "Omul- electric".

De atunci am mai crescut si am mai fost prin zona, dar tot la fel de impresionata sunt de fiecare data. Incerc sa imi imaginez cata munca a fost necesara pentru a termina constructia. Ma intristez cand ma gandesc la tot ce a inghitit apa si continui sa ma minunez de ceea ce poate crea omul. Barajul a fost gata in 5 ani, fiind dat in folosinta in 1965. Centrala hidroelectrica a functionat aproape fara incetare de atunci, producand o cantitate impresionabila de energie electrica.

Daca aveti drum spre Curtea de Arges, urcati si pana la baraj. Va promit eu ca o sa va placa.
Daca sunteti curajosi puteti face si bungee-jumping. Eu una nu m-am incumetat...m-a luat cu ameteala cand am privit in jos si fara sa fiu atarnata de o coarda elastica :)




6 comments:

  1. L-am adaugat pe lista. Sper sa ajung candva ...
    Cum e prin Olanda? Astept impresii cand te intorci
    Sa ai vacanta frumoasa!

    ReplyDelete
  2. Eu am fost si am vrut sa vorbesc cu omul cu fulgerul. Ce crezi ca am putut? Urcand pe scari mi-a scapat o privire spre baraj si a inceput sa fuga pamantul de sub picioare. :)
    E intr-adevar impresionant.

    ReplyDelete