Friday, July 2, 2010

Copenhaga in 2 zile

Copenhaga e o mica Cenusareasa a turismului european, lumea ajungand aici mai mult in interes de serviciu decat special pentru a descoperi orasul.

Desigur ca acest lucru poate fi vazut ca un avantaj: mai putini oameni de care sa te ciocnesti pe strada si cozi mai mici la obiectivele turistice.

Daca va hotarati sa faceti un drum pana la Copenhaga pentru un weekend, va sfatuiesc sa intrati aici pentru mai multe informatii si fotografii.

Ce as face eu intr-un weekend la Copenhaga? As bea o cafea sau un ceai la o cafenea in portul nou (Nyhavn) si as socializa cu localnicii. Din cauza iernilor lungi si grele, cele cateva luni de soare si caldura sunt folosite la maxim, lumea incercand sa profite de orice moment petrecut in aer liber.
Daca e adevarat ce invat eu la scoala, Danemarca e una din tarile cu cel mai mare numar de persoane depresive, ca un rezultat al cantitatii mici de radiatie solara la care sunt expusi in timpul iernii. Asa ca luati un loc la o terasa si socializati cu localnicii.
As mai merge si la cumparaturi in Stroget, o strada plina de magazine. Atentie insa la limita de pe card, deoarece Danemarca nu e o tara tocmai ieftina.

Daca as avea chef de ceva adrenalina, as merge in parcul de distractii Tivoli sa ma dau in montagne-russe si in carusel.
Pentru portia de cultura as merge la Danish Design Center si as face o vizita orasului Christiania, un fel de stat in stat in care localnicii isi traiesc viata dupa propriile reguli.

Daca mai ramane ceva timp, puteti incerca un drum la Acvariu , la Catedrala sau la Palatul Amalienborg

Distractie placuta!

3 comments: