Wednesday, July 14, 2010

La Sibiu-partea a doua

Farmecul Sibiului se datoreaza in mare parte si zidurilor de cetate ce il strabat. La sfarsitul secolului al XV-lea, Hermannstadt era cea mai puternica cetate din aceasta parte a Europei.
O buna parte din zidurile de aparare dainuie si astazi si le puteti admira.

Mai pot fi vizitate Bastionul Haller si Bastionul Soldisch, dar nu trebuie ratat nici Pasajul Scarilor, o constructie din secolul XIII, care face legatura intre Orasul de Sus si Orasul de Jos. Adapostit in cladirea de pe latura sudica a Pasajului, veti descoperi Butoiul de Aur, cel mai vechi local din Romania care functioneaza in aceeasi incinta inca de la infiintare. Daca ii treceti pragul si ignorati florile artificiale din decor, va veti bucura de tot felul de specialitati de carne gatite cu mac, susan si o multime de ierburi aromatice. Desi nu intra in topul celor mai bune restaurante, este o experienta interesanta pe care nu trebuie sa o ratati.

Despre bisericile din Sibiu s-ar putea scrie romane. Noi nu am avut timp decat pentru Biserica Evanghelica situata in Piata Huet si pentru Biserica Ursulinelor, aflata la numarul 38 pe strada General Magheru, dar va stau la dispozitie si Catedrala Ortodoxa, Biserica Catolica, Biserica Franciscana, Biserica Dintre brazi, Biserica Reformata, Biserica Sf. Johannis, Biserica din groapa, Biserica Sf. Elisabeta, Biserica Sf. Luca, Biserica Azilului, Capela Crucii si Sinagoga, toate monumente istorice.
























Biserica Evanghelica e un monument gotic impresionant.Felul in care straluceste acoperisul dupa ploaie, turnul de sapte nivele strajuit de 4 turnulete, galeria alcatuita din 67 de pietre funerare si interiorul demn si apasator m-au cucerit. Din pacate interiorul era in renovare,asa ca multe lucruri erau mascate de schele, dar promit sa revin pentru a ma putea bucura de toate frumusetile oferite de acest loc.

In Biserica Ursulinelor am intrat de curiozitate...pentru ca nu stiam mare lucru despre Ursuline.Interiorul mi -s parut foarte interesant. Se pare ca a fost construit initial in stil gotic, pentru a fi decorat apoi de catre maici cu elemente baroce. Biserica este folosita acum pentru slujbele greco-catolice.

Urmeaza un mic articol despre Muzeul de Istoria Farmaciei, asa ca stati pe aproape.

2 comments: