Thursday, August 26, 2010

Ce poti face in La Rochelle...

Daca aveti mai mult de o zi la dispozitie sau ati vazut deja Tour de la Lanterne si vreti sa descoperiti si altceva, iata cateva idei.

Puteti merge pe Ile de Re, o insula renumita pentru bogatia faunei si pentru plajele sale linistite. Desi e o destinatie foarte populara printre francezi, insula si-a pastrat inca aerul salbatic. Daca nu sunteti mari iubitori ai naturii, puteti merge in St. -Martin -de -Re, cea mai importanta asezare de pe insula, de fapt un port pescaresc extrem de pitoresc cu casutele sale varuite ce contrasteaza cu albastrul intens al Atlanticului.
Ile de Re este legata de La Rochelle printr-un pod pentru cei cu rau de mare, dar varianta cea mai frumoasa este o calatorie cu vaporasul.

Mai puteti face o excursie pana la Fort Boyard, fost fort si temnita care din pacate a ramas in ruine, asa eu cred ca e suficient sa il admirati cu un binoclu de pe mal.

Daca nu vreti sa va deplasati prea mult, puteti merge la Musee du Nouveau Monde, care explica legaturile dintre La Rochelle si America.

Daca iubiti viata marina, in La R0chelle se gaseste un acvariu impresionant.

Pe langa toate acestea, va puteti bucura de o multime de terase si restaurante, spectacole stradale si in special pentru doamne....cumparaturi :)

4 comments: