Friday, August 27, 2010

Insula Noirmoutier in 3 muzee

Despre insula Noirmoutier v-am mai povestit aici. Ma simt datoare sa va spun cate ceva despre aceste 3 muzee care va vor ajuta sa intelegeti mai bine viata de pe aceasta mica insula din Atlantic.

Muzeul Castelului il gasiti in Place d' Armes.
Castelul construit in secolul XII e unul dintre cele mai bine conservate edificii din Vendee. Arhitectura austera va va impresiona cu siguranta. In interior veti descoperi vestigii arheologice locale, o colectie de faianta de Jersey si o sectiune ce relateaza rolul maritim al insulei.
Nu uitati sa va urcati in turn pentru a admira privelistea .

Muzeul constructiilor navale il gasiti pe Rue de l'Ecluse.
Aici veti afla cate ceva despre constructia de ambarcatiuni, precum si despre rolul insulei in comertul de sare.Veti descoperi astfel toate etapele constructiei unei ambarcatiuni si veti afla care sunt particularitatile unui mic vapor caracteristic insulei, numit Noirmoutrin.

Muzeul Traditiilor il gasiti in Place de l'Eglise. Aici veti intalni obiecte care va povestesc despre navigatie, pescuit, extragerea sarii marine si agricultura, activitati pentru care Noirmoutier este renumita.

PS: Probabil ca va ganditi ca e destul de greu sa ajungeti aici doar pentru un week-end, dar nu e imposibil...Puteti zbura Bucuresti-Paris-Nantes, de la Nantes ajungeti in Vendee cu trenul sau autocarul, iar pe insula puteti ajunge cu vaporasul sau masina.

3 comments: