Friday, August 6, 2010

Paris, mon amour

Am visat sa vad Parisul de cand am inceput sa invat primele cuvinte in franceza. E un oras de care m-am indragostit la prima vedere. Desi am petrecut doar 2 zile in capitala Frantei, mi-a ramas pentru totdeauna in suflet si traiesc cu speranta ca am sa revin curand sa descopar o multime de biserici, muzee si gradini minunate.

Pana acum am fost in La Defense , la Palatul Versailles, in Turnul Eiffel, la Arcul de Triumf , in Jardin du Luxembourg si la Musee d'Orsay.

M-am plimbat pe malul Senei si m-am suparat pe domnii de la Luvru pentru ca inchideau prea devreme. Am trecut pe Pont Alexandre III, probabil cel mai frumos pod al Parisului si am petrecut ceva timp in Place de la Concorde , unde se afla Obeliscul de 3200 de ani de la Luxor si 2 fantani si 8 statui reprezentand orase franceze.

Am mancat pains au chocolat si am baut citron pressee.

Mi-am rupt o pereche de sandale alergand dintr-un loc in altul si am parasit orasul cu senzatia ca o parte din mine a ramas acolo.

Acum visez cu ochii deschisi la ziua cand ma voi intoarce si imi fac planuri legate de ce anume as vrea sa vad. Stati pe aproape, saptamana viitoare voi impartasi cu voi comorile Parisului pe care am de gand sa le descopar...curand.


4 comments: