Saturday, August 7, 2010

Isteria portocalie

Desi nu sunt convinsa ca stiu ce este acela un ofsaid, m-am bucurat sa fiu in Olanda in timpul semifinalelor si finalei Cupei Mondiale de fotbal.

Din cate mi-am dat eu seama, olandezii sunt tare incantati de echipa lor de fotbal si o sustin din toata inima.

In plus, le place foarte tare sa decoreze tot ce apuca si sa se costumeze, asa ca in preajma meciurilor intreaga tara era colorata in portocaliu, culoarea casei regale olandeze.

Peste tot vedeai stegulete portocalii sau cu steagul Olandei.
Pliculetele de zahar de la ceaiul de dimineata erau portocalii.
Toti participantii la scoala de vara au primit tricouri portocalii.
Pana si pe Mickey Mouse l-au imbracat in portocaliu :)
Meciurile le-am vazut intr-un pub supra-aglomerat in care lumea arunca cu pahare(de plastic!!!) pe jos de fiecare data cand Olanda era in dezavantaj. In rest, vuvuzele si galagie cat cuprinde. Am intrat si eu in atmosfera si mi-am pictat steagul pe obraji, desi la cat de neagra sunt nu cred ca ma putea crede cineva ca sunt olandeza, indiferent cate beri ar fi baut.


Vreti sa stiti ce s-a intamplat dupa infrangere?
Toata lumea a tacut, a baut de suparare si a doua zi s-au trezit cu totii devreme sa dea jos toata decoratiunile. La 7 si jumatate cand am plecat eu spre spital, nu mai gaseai nici un stegulet in tot orasul.:)


6 comments:

  1. Eh, fotbalul, ca orice pasiune, e boala grea...In Olanda, ca si in alte tari cu echipe mari, este un element care agrega oamenii, le da - pe bune - acel sentiment de mandrie nationala, care inseamna ceva...Isi cunosc valoarea.

    La noi cum se intampla inaintea unui meci important? Nu stiu cate zile inainte ne laudam ca vom face si vom drege si, dupa ce luam bataie, toti tac malc si arunca vina unii pe altii.

    ReplyDelete
  2. Cu fotbalul sunt total pe dinafara! :)
    Areti ca un suporter adevarat!

    ReplyDelete
  3. Portocala mecanica :) sunt convins ca, chiar daca au baut de tristete au fost mandrii ca au ajuns in finala CM.

    ReplyDelete
  4. Banuiesc ca undeva in adancul sufletului erau intr-adevar mandrii. :) Nu prea isi afisau mandria insa. Dupa o saptamana in care s-au umflat in pene ca ei castiga, sunt cei mai tari si alte texte din astea de suporter adevarat, dupa infrangere nu a mai zis nimeni nimic. Am fost putin trista pentru ei . :(

    ReplyDelete