Tuesday, August 3, 2010

St. Gallen, o frumusete elvetiana





Din cauza fotografului nepriceput, imaginile nu reflecta decat o mica parte din frumusetea acestui oras, asa ca va rog sa ma credeti pe cuvant.

St. Gallen este cel mai mare oras din estul Elvetiei si unul dintre cele mai frumoase din cele vizitate de mine (Zurich, Berna si Neuchatel).
Cum nu prevazusem o vizita la St. Gallen in planurile noastre de calatorie prin Elvetia, am ajuns in oras fara sa stim nimic despre ce am putea vizita.
Asa ca ne-am lasat atrasi de mirosul de ciocolata calda si am ajuns pe strazile inguste din Altstadt (orasul vechi).
Cum se apropia Craciunul, gaseai la tot pasul turta dulce si vin fiert cu scortisoara. In cofetarii si patiserii vitrinele erau pline cu tot felul de grozavii din ciocolata si martipan.
Localnicii si turistii alergau laolalta din magazin in magazin in cautarea celui mai potrivit cadou pentru cei dragi.
Sa fie un ceas de mana din vitrinele luxoase? Sau ceva brodat ( St. Gallen a fost renumit pentru productia de textile inca din Evul Mediu, existand chiar si un Textilmuseum pe care il puteti vizita) de la Rocco Textil? Poate niste tiparituri vechi de la Osvald Oliver?

Noi ne-am multumit cu un desert si o ciocolata calda la Cafe Segeer si cu o plimbare pe stradutele pietonale. St. Gallen ne-a lasat impresia unui oras frumos si civilizat, destul de animat incat sa nu te plictisesti, dar nu excesiv de agitat.

Joi promit sa va spun si ce nu am vazut, dar am fi vrut. :)

4 comments: