Tuesday, August 17, 2010

Cu vaporasul pe Dunare in Budapesta

Plimbarile cu vaporasul pe inserat sunt dupa parerea mea una dintre cele mai romantice experiente posibile, asa ca va imaginati ca nu puteam rata ocazia de a ma plimba pe Dunare in Budapesta, mai ales ca era prima calatorie pe care eu si iubitul meu (actualmente sot devotat) o faceam impreuna in afara tarii.

Se intampla in decembrie 2006, undeva intre Craciun si Revelion. Desi era groaznic de frig am ales sa stam pe punte. Ne-am incalzit repede de la cana cu vin fiert cu scortisoara pe care am primit-o (se pare ca e inclusa in bilet pe timp de iarna:) si am inceput sa ne minunam de cat de frumoasa parea Budapesta noaptea. Nu ca nu ar fi frumoasa si ziua...dar ziua mai observi un gunoi aruncat aiurea, vreo cladire pe care au uitat sa o includa in planul de renovare si multe alte mici imperfectiuni. Dar pe timp de noapte, cele mai frumoase cladiri din oras, cu Parlamentul in frunte, sunt iluminate in asa fel incat sa le vezi doar calitatile, orice defect fiind imblanzit sau chiar sters de catre lumina calda.

In plus, orasul era decorat pentru sarbatorile de iarna, asa ca vedeam o multime de luminite indiferent unde ne indreptam privirea.

Asa ca daca va prinde vreodata intunericul in Budapesta, mergeti repede si cumparati-va un bilet la vaporas. O sa va placa!

7 comments:

  1. Budapesta vazuta noaptea e intr-adevar frumoasa! Eu m-am plimbat cu vaporasul in cadrul unei excursii organizate care avea ca destinatie finala Croatia. Am ajuns foarte tarziu in Budapesta si, dupa un scandal monstru in care oamenii ziceau ca vor banii inapoi pt ca sunt rupti de oboseala si vor sa doarma, am ajuns doar cativa pe ponton. Dar a meritat cu varf si indesat.

    Si frigul ala...era 29 decembrie...brrr. Dar vorba ta, cand vezi cladirile si luminite peste tot nu-ti mai trebuie altceva :)

    ReplyDelete
  2. Si mie cel mai mult mi-a placut plimbarea cu vaporul in Budapesta, desi e asa plin ca nu prea am simtit romantismul, dar imaginile sunt intradevar superbe!

    ReplyDelete
  3. Buna ziua ,

    In decursul timpului am facut o serie de schimburi de linkuri intre blogurile noastre . De data aceasta lansez un blog de turism cu implicatii bulgare .

    Va propun sa facem un schimb de linkuri .

    Eu in blogul agentiei noastre de turism , v-am introdus deja un link in categoria Schimb de linkuri

    Acestea sunt datele blogului nostru :

    Nume : Nisipurile de Aur
    Link : http://www.nisipuriledeaur.com/blog
    Descriere : nisipurile de aur

    Va multumesc de colaborare ,

    P.S. Poate calatoriile ne vor da posibilitatea sa ne intalnim .

    ReplyDelete
  4. Tocmai m-am intors alaltaieri de la Budapesta. Nu am fost cu vaporasul, m-am plimbat insa seara pe malul Dunarii si confirm ca este foarte frumos.

    ReplyDelete
  5. Budapesta vazuta noaptea este cu adevarat maiestuoasa! Ciudat, dar pe mine cel mai mult m-a impresionat Palatul Buda si nu Palatul Parlamentului. Dar este cu totul speciala! :)

    ReplyDelete