Tuesday, September 21, 2010

Anima Mundi in Pisa

Daca aveti drum spre Pisa pana pe 1 octombrie, mergeti seara in Piazza dei Miracoli, pentru a va bucura de spectacolele desfasurate in cadrul festivalului Anima Mundi.
Organizatorii incearca sa dea muzicii sacre noi valente spirituale si emotionale, prin alaturarea unor capodopere muzicale frumusetii arhitecturale a locatilor: Catedrala si Camposanto Monumentale, aflat in partea nordica a Pietei Catedralei.

Festivalul a inceput pe 15 septembrie, sub bagheta lui Sir John Eliot Gardiner, cu un omagiu adus compozitorului Giovanni Batista Pergolesi, la 300 de ani de la nastere. Critica de specialitate a avut numai cuvinte de lauda si multi participanti au spus ca pentru putin timp s-au simtit foarte aproape de o entitate superioara. Si eu tind sa ii cred, caci am avut norocul in cursul unei scurte vizite la Venetia sa imi bucur urechile si sufletul cu un astfel de concert, desfasurat chiar in interiorul Basilicii San Marco. Am trait o stare de liniste si pace greu de descris in cuvinte.

Daca vreti sa atingeti sfere inalte sau doar sa ascultati muzica buna intr-un decor spectaculos, iata ce spectacole au mai ramas anul acesta :
21-09-2010 21:00
Pisa, Camposanto Monumentale

Quartetto Savinio

Cherubini Harmonie

25-09-2010 21:00

Pisa, Cattedrale

Ensemble De Labyrintho, Walter Testolin, direttore

Orchestra Giovanile Italiana, Nicola Paszkowski, direttore

29-09-2010 21:00
Pisa, Cattedrale

Coro Musicanova di Roma, Fabrizio Barchi, direttore

Capella Tiberina, Giovanni Caruso, direttore

01-10-2010 21:00
Pisa, Cattedrale

Cappella di Stato Russa di Mosca

Valery Poliansky, direttore

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul Operei din Pisa, organizatoarea evenimentului.


2 comments:

  1. Suna foarte interesant. Mi-ar fi placut sa vizitez Pisa in septembrie insa ma intreb daca nu cumva Festivalul atrage mai multi turisti decat erau in august pe acolo...

    ReplyDelete
  2. Banuiesc ca vor fi mai multi turisti...ca la orice concert/festival...ai si bune si rele.Poti sa te bucuri de muzica buna, dar in acelasi timp risti sa te calce pe picioare o multime de alti oameni veniti sa faca acelasi lucru.

    ReplyDelete