Monday, September 20, 2010

Lacul Balaton, "Marea" Ungariei

Lacul Balaton, situat in sud-vestul Ungariei, e principalul punct de atractie in sezonul cald pentru unguri si nu numai.
Inotul, plimbarile cu barcuta si excursiile in imprejurimi va vor tine ocupati in timpul unei vacante petrecute intr-un orasel de pe marginea lacului.

Pe care sa il alegeti?

Siofok e cea mai populara destinatie si s-a autointitulat "Capitala Balatonului", desi Balatonfured cere si el acelasi titlu. Ambele sunt locuri ideale in care sa imbinati relaxarea cu distractia.


Badacsony e renumit pentru viile sale, asa ca nu ratati un popas in pivnita unei podgorii cu vinuri de soi.

Fonyod este cautat de iubitorii de liniste si privelisti spectaculoase. Se zice ca nicaieri nu se vede Balatonul mai frumos ca aici.

Heviz se lauda cu cel mai frumos si important centru spa cu ape termale din toata Ungaria, iar Keszthely e locul in care veti descoperi Muzeul Balaton, un palat si o biserica construita in stil neo-gotic foarte frumoasa.

Daca va hotarati sa petreceti o vacanta la Balaton, e bine sa aveti in vedere faptul ca pe malul sudic se gasesc plaje si apa se adanceste lin, fiind ideal pentru cei mici. Malul nordic in schimb e strajuit de dealuri, e mai stancos si intrarea in apa mare se face brusc, fiind mai indicat inotatorilor cu experienta sau doritorilor de plimbari cu barca.

Eu am poposit doar pentru cateva ore, cat sa vad lacul la apus, asa ca nu am testat hotelurile si restaurantele din zona, dar daca le selectati cu putina atentie nu cred ca veti avea surprize neplacute. Preturile sunt accesibile si nici distanta nu e prea mare, asa ca va recomand sa aveti in vedere Balatonul pentru vara viitoare. Din mai si pana la inceputul lui septembrie va puteti balaci in voie.

Cred ca ar fi interesant de vazut si iarna, cand lacul ingheata si se crapa, scotand niste sunete caracteristice cunoscute printre localnici drept "bubuiturile Balatonului". Sper ca v-am facut curiosi!




3 comments:

  1. eu am fost aici in iunie... ce priveliste, ce frumusete! nu e o idee rea sa vedem ce se intampla acolo iarna

    ReplyDelete
  2. Hehe, si eu il numesc exact marea Ungariei, care mi-a placut tare mult. Am fost la Keszthely anul trecut si am prins o vreme superba si apa era atat de placuta.
    Cum nu sunt o iubitoare prea mare de valuri, sincer imi place mai mult "marea" lor decat a noastra.
    Si se fac si partyuri destul de faine acolo, e agitatie mare seara.

    ReplyDelete