Saturday, September 4, 2010

Parcul Floral Court d'Aron

Daca tot am vorbit zilele acestea despre gradini botanice, m-am gandit sa va spun cateva cuvinte despre acest loc plin de frumusete.

Am ajuns aici in august 2003, in cursul unei calatorii in Vendee, Franta si va recomand sa treceti acest loc pe lista de obiective de vizitat daca va aflati pentru cateva zile prin apropiere.

Va veti pierde in frumusetea si exotismul acestei colectii florale impresionante, ce cuprinde eucalipti, bananieri, crini japonezi si o multime de alte plante pe care nu le-am recunoscut.

Cea mai spectaculoasa parte a expozitiei este reprezentata de lacul de 1 ha pe suprafata caruia puteti admira mii de lotusi infloriti, motiv pentru care parcul e considerat unic in Europa.

Pentru programari si tarife, dati un click aici.

Imi pare rau ca nu va pot arata fotografii, la vremea aceea nu aveam aparatul digital si le am pe toate lipite prin albume, dar daca voi gasi filmele am sa incerc sa le duc la un atelier foto sa mi le transfere si intr-un format digital.
Pana atunci, poate imi aratati voi niste poze frumoase de la Court d'Aron...grabiti-va, caci in anotimpul rece parcul se inchide.

5 comments:

  1. Cand voi ajunge in Franta, cu siguranta voi vizita si aceasta gradina. Pana atunci, astept mai multe poze.

    ReplyDelete
  2. Eagle-eye-cherry, am sa fac tot posibilul sa pun fotografiile.
    Sa treci pe lista de obiective acest parc floral, e unul dintre cele mai frumoase pe care le-am vazut pana acum.

    ReplyDelete