Tuesday, September 14, 2010

Parlez vous...English?


Calatoritul nu poate fi o experienta completa fara comunicarea cu oamenii locului.

Si cum romana e departe de a fi limba de circulatie internationala (desi anumite minti "luminate" de la Ministerul Sanatatii sunt de parere ca daca am intrat in U.E. putem scrie unui spital francez in romana, ca doar e limba oficiala...problema lor daca nu inteleg o boaba) va recomand sa faceti eforturi sa invatati cateva cuvinte in limba oficiala a tarii pe care o vizitati.

Pe langa cateva franturi de portugheza, chineza, sarba, bulgara, estoniana si alte asemenea limbi, nu strica sa cunoasteti cel putin o limba de circulatie internationala.

Engleza e probabil pe primul loc. Pe locul 2 as pune franceza, dar e urmata indeaproape de germana.

Cum tocmai a inceput scoala si s-au terminat caldurile inabusitoare care ne tineau prizonieri la umbra, va propun sa incepeti sa invatati una din aceste limbi straine, sau sa va revizuiti cunostintele deja acumulate.

Editura Polirom va vine in ajutor cu 2 pachete promotionale: unul pentru Limba Franceza si unul pentru Limba Engleza. Promotia este valabila in perioada 9 septembrie-4 octombrie, asa ca grabiti-va daca vreti sa va imbogatiti biblioteca.

Daca sunteti lenesi ca mine, puteti apela la lectii online, cursuri audio sau de ce nu...la un film bun pe care sa-l savurati fara subtitrare.

A demain, dear friends!

2 comments: