Sunday, August 15, 2010

Bodies- o expozitie pe care trebuie sa o vedeti

Bodies este o expozitie de cadavre si piese anatomice disecate si conservate cu ajutorul unei tehnici revolutionare ce implica introducerea de silicon lichid in locul lichidelor din organism.

Desi poate parea putin infricosatoare pentru cei care nu au legatura cu medicina, va asigur ca va fi o experienta extrem de educativa si interesanta. Puteti sa-l intrebati chiar si pe sotul meu cel care nu se uita la filme de groaza, dar care a acceptat sa facem o oprire la Budapesta in luna de miere ca sa mergem sa vedem Bodies.:)
Pasionatii de anatomie vor putea descoperi fiecare muschi, nerv sau vas de sange, in timp ce neinitiatii vor putea sa afle multe lucruri uluitoare despre cea mai complexa masinarie din lume, corpul uman. In dreptul fiecarui exponat sunt placute care explica notiuni de baza de anatomie.
Daca doriti sa stiti mai multe, puteti cumpara cartea expozitiei, in care aveti fotografii cu toate exponatele si cateva explicatii legate de modalitatea de conservare.

Dupa cum v-am spus eu am reusit sa vad Bodies la Budapesta. Momentan o puteti face doar in Statele Unite ale Americii si Canada, dar urmariti site-ul lor, deoarece periodic vin si in marile orase europene.

6 comments:

  1. Am vazut un documentar asemanator. Sunt absolut superbe!

    ReplyDelete
  2. Din punctul meu de vedere, superbe e cam mult spus. Interesante cred ca ar fi un termen mai potrivit. :)

    ReplyDelete
  3. Eh, am pierdut ceva. Am fost prin Budapesta prin 2008 si am vazut reclame la expozitie, dar am zis ca sigur o sa ma ingrozeasca :D
    acum sunt curioasa:)

    ReplyDelete
  4. Hargrave, eu zic sa dai neaparat la medicina :)

    Harvi, sunt intradevar interesante, dar in ochii unor oameni pasionati de anatomie pot fi superbe.

    Gloria, anul acesta nu sunt prin Europa, dar la anul cred ca vin din nou. Sa nu mai ratezi a doua sansa :)

    ReplyDelete