Monday, August 23, 2010

La Rochelle

Cum La Rochelle este unul dintre cele mai cunoscute porturi naturale de pe coasta Atlanticului, nu puteam rata un drum pana aici in cursul sederii mele in Vendee, departamentul vecin.

Am hotarat sa vedem La Rochelle intr-o duminica, asteptandu-ne ca fermecatorul port sa fie mai animat. Nu ne-am inselat, insa vremea s-a hotarat sa fie morocanoasa in acea zi, asa ca va rog sa nu va speriati de fotografiile intunecate.

Norii si vantul puternic nu au reusit insa sa ne strice bucuria de a descoperi unul dintre cele mai bine conservate orase-port franceze de pe coasta Atlanticului.
Ne-am plimbat pe stradutele pietonale pline de vanzatori ambulanti, cafenele si restaurante. Am explorat turnurile Tour de la Chaine, Tour St.-Nicolas si Tour de la Lanterne. Despre ultimul am sa va povestesc mai multe maine.

Am mers in port sa admiram ambarcatiunile.
Am trecut pe sub Porte de la Grosse Horloge, o poarta frumos ornamentata ce dateaza din secolul XVIII.

Am mancat gauffre cu ciocolata si frisca si am privit spectacolele de circ stradal.

La Rochelle mi-a lasat impresia unui oras cosmopolit, care reuseste sa integreze beneficiile lumii moderne in decorul sau medieval.
E foarte animat, majoritatea turistilor veniti aici fiind francezi instariti pasionati de iahting.

Si cum in nici un loc in care am ajuns nu am reusit niciodata sa vad tot ce mi-as dori, si in La Rochelle au ramas cateva comori pe care am de gand sa le descopar cu alta ocazie. Va voi povesti in curand care sunt acestea, poate mi-o luati inainte :)
5 comments:

  1. foarte frumos,mai astept si continuarea!:))

    ReplyDelete
  2. Porturile reprezinta intotdeauna fascinatia unor zari noi, asa ca trebuie mai des cautate de turistii pasionati.

    ReplyDelete