Monday, September 27, 2010

Bhutan,locul in care iti descoperi paradisul interior















Daca sunteti obositi de agitatia si traficul de pe strazile noastre si cautati un loc fara semafoare, in care oamenii se ingrijesc mai mult de bogatia sufletului decat de cea materiala, acest mic regat budist ascuns intre Tibet si India este destinatia ideala.

Cu o viza scumpa si cu reguli stricte in ceea ce priveste accesul turistilor, Bhutanul a devenit o destinatie de lux in care occidentalii instariti vin sa-si cheltuiasca banii, simtind ca au trait aventura vietii lor pentru ca au descoperit salbaticia acestui loc magic.



Mie mi se pare mai degraba o destinatie in care sa te cunosti mai bine si sa te impaci cu tine, caci Bhutanul este un loc pe care sa-l descoperi la pas,in care sa te bucuri de muntii ce brazdeaza cerul, sa te pierzi prin vai adanci si sa zambesti batranilor pe care ii intalnesti pe carari mocirlite.
E o reintoarcere la viata simpla, dominata de natura si religie.

Cocotate pe stanci inspaimantator de abrupte, spinteca aerul manastiri si constructii dzong importante. Langa Bumthang se gaseste Jambey Lhakang, cea mai veche manastire a Bhutanului, unde pelerinii se plimba in jurul templului in sens orar, pentru a venera locul nasterii budismului in Bhutan.

Religia si superstitiile domina fiecare aspect al vietii. Steagurile pentru rugaciune flutura in vant indiferent in ce parte ti-ai indrepta privirea, iar reprezentari falice sunt asezate pe zidurile locuintelor pentru a alunga spiritele rele.

Eu deocamdata doar visez la aceasta destinatie, dar pentru aceia dintre voi care sunt mai hotarati si abia asteapta sa ajunga aici, iata cateva link-uri utile:

FAQ

Alpine Bhutan Travel

Country Specific Information from the U.S Department of State

Bhutan pe Wikipedia

5 comments:

  1. eda!!!!! da imi amitesc de tine. aveai blogul eda's planet and u posted fashion stuff si outfiturile tale. vad ca te-ai lasat de el si ai alt user name! in vara aia am dorit sa ma intlanesc cu tine dar apoi ai disparut si nu am avut in nici un fel sa te mai contactez.
    its ok vin la vara din nou and we can make it up for the lost time. hehe!
    xoxo
    mina

    ReplyDelete
  2. Planuiesc sa merg in Bhutan la primavara :)

    ReplyDelete
  3. Pare o adevarata oaza de liniste si relaxare. Sper sa ajung si eu vreodata acolo.

    ReplyDelete
  4. You are so welcomed, glad to be of help! Vad ca te-ai regasit cu Mina :):):) Ah si am mai indreptat un lucru, tocmai ce va urmaresc acum. Foarte relevante si folositoare articolele!

    xx

    ReplyDelete
  5. Faboulista, ma bucur ca ne-am regasit :)
    Sper sa ne intalnim cand vii la Bucuresti.Pana atunci, te urmaresc online.

    Imperator, abia astept sa imi povestesti.

    Daniela, sa ne povestesti si noua daca reusesti sa ajungi.

    Ioana, multumesc pentru "intermediere"! Ma bucur ca te-ai hotarat sa urmaresti Pin Travel. Sper sa iti placa si urmatoarele articole.

    ReplyDelete