Tuesday, December 7, 2010

10 locuri de nota 10- un articol delicios semnat de Irina

Irina este fiinta extrem de  indemanatica  si cu suflet de poet din spatele "Invat sa gatesc!" ,un blog gastronomic pe care veti gasi intotdeauna retete mestesugite, cuvinte blande si fotografii ademenitoare. Sunt foarte incantata ca a fost de acord sa impartaseasca cu noi lista sa de "10 locuri de nota 10", de aceasta data sub forma unei dedicatii adresate unei persoane misterioase.
Pentru tine
Te-am asteptat mult timp. Ani intregi. Am incercat sa fac tot ce am putut ca sa te intampin. Cu tot corpul meu. Nu ai venit si, cred astazi, ca nu ai sa mai vii. Niciodata. E tarziu. Si iarna.
Te-am visat atata timp. Spunandu-ti povesti la caldura flacarilor, numarandu-ti ranile ani de-a randul, impartasindu-ti tainele.
Ti-as fi aratat lumea. Asa cum o vad. Asa cum o traiesc. Acum. Aici. Fara tine.
Ne-am fi plimbat cu balonul, la Albuquerque, locul unde, o data pe an, radem toti cu suflet de copil http://www.itsatrip.org/french.aspx

Am fi coborat acolo unde eu am atins paradisul, pe malul fluviului Li, in China.
Ne-am fi oprit in stepa, acolo unde vantul si apa au sculptat un oras mirific, Cappadocia. www.vuelaviajes.com/ capadocia-en-turquia/

Ne-am fi racorit in Marea Rosie, acolo unde adancurile sunt pline de minuni, acolo unde imaginile sunt cele mai minunate.

Dupa un drum lung si ingust, ti-as fi aratat cetatea piatra, Petra.
Am fi dormit la Taybet Zaman caci rozul puternic vazut de aici, in asfintit, n-are perecheApoi am fi luat trenul. Trenul albastru. Ti-as fi aratat vagoanele, de epoca, ne-am fi simtit undeva in secolul trecut. Si ce verde, si ce peisaje intre Le Cap si Dar es-Salaam. Si cerul, cerul nesfarsit din Africa, colorat cu un albastru de Magritte.
Ne-am fi intors acasa, in Europa. Trecand vesel prin vechiul Napoli .
blog.libero.it/ corenapulitano/2321700.html
Mancand in Plaza Mayor sau servind cidru intr-o taverna din Saint Michel.
http://portal.chaminade-stl.com/Portals/48/Mont-Saint-Michel.bmp
Am fi poposit, in sfarsit, acasa .
www.state.gov/r/pa/ei/bgn/35722.htm
Ne-am fi asezat sa depanam amintiri. Am fi mancat alfajores cu dulce de leche. I se mai spune manjar. Sau leche quemada.

Sper ca v-a placut micul tur virtual al Irinei. Daca vi s-a facut pofta de alfajores cu dulce de leche puteti gasi o reteta simpla si frumos explicata pe blogul sau: Invat sa gatesc!

16 comments:

  1. Da, sunt locuri bine alease pentru un top 10. Trairile si amintirile ne fac mereu sa ierarhizam dar ierarhiile sunt schimbatoare, precum viata noastra.

    E o povestire frumoasa pentru introducerea unei retete.

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult pentru invitatie, mi-a facut o placere deosebita.

    ReplyDelete
  3. Frumos, dar trist... îmi place bucuria descoperii locurilor noi, însă să fie împărțită măcar la doi. Mereu când făceam "descoperirile" singură mă încerca un sentiment de tristețe, apoi încet mă asedia, ca într-un final să mă facă să-mi doresc să mă întorc prin acele locuri... însoțită :)

    ReplyDelete
  4. Traveling Hawk, Irina isi introduce toate retele de pe blog cu cate o mica povestioara interesanta.

    Irina, si eu iti multumesc pentru ca ai acceptat invitatia.

    Bianca, iti dau dreptate doar partial. :)
    Eu cred ca o calatorie facuta singura ma ajuta sa imi inving niste temeri cu care nu m-as confrunta daca as fi insotita. In plus, cand ma intorc acasa am asa un chef de povestit...3 zile nu-mi tace gura. :)

    ReplyDelete
  5. O calatorie in jurul lumii plina de culoare :) Ma face si pe mine sa ma gandesc unde as vrea sa merg si cu cine:)

    ReplyDelete
  6. Foarte emotionanata povestea, mi-a adus aminte de Marea Rosie si de cat de mult imi doresc sa vad cetatea Petra, sa ajung in China, sa ma plimb cu balonul si sa fac toate lucrurile frumoase existente.

    ReplyDelete
  7. Beautiful pictures of the balloons.

    ReplyDelete
  8. Eagle eye cherry, ai tot timpul din lume. Sunt sigura ca vei reusi sa-ti indeplinesti toate visele.

    ReplyDelete
  9. Frumos...interesante locuri!
    Bine ales si momentul, cred ca decembrie e cea mai buna luna sa visam!

    ReplyDelete