Sunday, December 26, 2010

Retrospectiva 2010-partea 1

2010 mi-a adus multe bucurii si a fost un an in care am crescut foarte mult ca om, am invatat si am gresit. Am ras mai mult decat am plans. Am privit spre trecut cu intelegere si spre viitor cu speranta.
2010 a fost si anul in care m-am hotarat sa pornesc Pin Travel. Un proiect de suflet si un exercitiu de determinare. Calatoriile ocupa locul 2 in inima mea dupa Medicina. Din fericire, aceste doua mari pasiuni nu se exclud reciproc, desi uneori simt ca o nedreptatesc pe una acordandu-i prea mult timp si energie celeilalte.
Pentru a impaca si capra si varza, m-am hotarat sa acord si calatoriilor minim o ora zilnic, chiar daca in ziua respectiva nu ies din casa. Traim intr-o lume in care accesul la informatie a capatat dimensiuni nebanuite si putem astazi sa calatorim virtual in locuri la care poate nici n-am fi visat cu 20 de ani in urma.
Am inceput astfel sa impartasesc cu voi franturi de lume, care inseamna mai mult decat o bucatica decupata dintr-o harta. Orase, povesti, oameni...
Totul a pornit cu o scurta introducere , urmata de un fragment din jurnalul meu de calatorie la Abatia Melk Insula Testoasei. si cu o propunere exotica : A venit apoi timpul sa-i acord putina atentie si Medicinei, pentru a nu fi geloasa si v-am ce pastile sa luati in bagaj. Daca ati ratat acest articol la momentul aparitiei, cititi-l acum. Este extrem de util.
V-am invitat apoi la Targu-Jiu, orasul pe strazile caruia m-am pierdut in anii de liceu si am continuat sa public randuri din jurnalul meu de drum din insula Noirmoutier si v-am povestit cu drag despre soseaua de pe fundul oceanului.
De weekendul la Roma va amintiti?
Stati pe aproape...va urma.

1 comment: