Saturday, December 18, 2010

Intrebari si raspunsuri

Alicee, fata draguta si plimbareata din spatele blogului Enciclopedia calatorului independent, m-a provocat sa raspund la cateva intrebari.
Cum de vreo 2 zile a nins si in Bucuresti si sunt de parere ca nu este vreme mai potrivita pentru stat la povesti decat zapada de afara asortata cu o cana de vin fiert cu scortisoara si cateva prajiturele mici si pufoase, iata ce-am raspuns.

In copilărie:

1.Ce răspundeaţi la întrebarea: ce vrei să te faci când vei fi mare?
Pana in clasa a 3-a am vrut sa fiu detectiv particular, pentru ca incepusem sa descopar aventurile comisarului Maigret din cartile lui Georges Simenon. Apoi am devenit om responsabil si m-am hotarat sa salvez lumea devenind cel mai grozav doctor...Inca nu m-am razgandit. :)

2. Care erau desenele animate preferate?
Tom si Jerry

3. Care a fost cea mai frumoasă zi de naştere sărbătorită şi de ce?
Cea de la 8 ani...a fost ultima aniversare la care am avut-o alaturi pe bunica mea draga.
4. Ce jocuri preferate aveaţi?
Nu te supara, frate! , tintar.

5. Ce vă doreaţi să faceţi neapărat şi încă nu aţi reuşit?
Sa calatoresc in timp. Compensez insa cu o multime de calatorii prin tara si strainatate, cu vizite la muzee si castele care reusesc sa ma transpuna pentru ceva timp intr-o alta epoca.

6. Care a fost prima pasiune sportivă şi nu numai?
Schiul...la 7 ani mi-am pus pentru prima data claparii in picioare si de atunci a devenit traditie. Nici o iarna fara cateva zile pe partie!

7. Care a fost primul cântareţ/grup muzical preferat?
Gica Petrescu :)

8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Moş Crăciun, Nicolae?
Sper sa nu se supere ca-l trec la categoria obiecte, dar este cel mai frumos si mai dorit cadou pe care l-am primit vreodata a fost scumpul si dragul meu fratior. Chiar daca nu l-a adus Mosu' si nici barza, la cei 5 ani ai mei mi s-a parut ca venirea sa pe lume in preajma sarbatorilor de iarna nu poate fi altceva decat o minune. 


Tot Alicee m-a provocat sa postez clipul uneia dintre melodiile mele preferate si sa scriu cateva vorbe despre ea.



"Dance me to the end of love " este un cantec profund si emotionant, care reuseste sa-mi invaluiasca mintea in suvoaie de  bucurie si tristete. Despre Leonard Cohen nu ma simt in stare sa vorbesc fara a-i stirbi in vreun fel sensibilitatea pe care o degaja, asa ca va invit sa il ascultati sa va convingeti singuri.

Iti multumesc, Alicee, pentru invitatie!

Lansez la randul meu invitatia de a raspunde acestor intrebari tuturor cititorilor mei. Mi-ar face placere sa cunosc cateva franturi din copilaria voastra.

PS: Nu uitati sa va inscrieti in concurs. Aceasta este ultima zi de inscrieri, iar maine vom afla castigatorul.

2 comments:

  1. Multumesc :)
    Foarte frumoasa melodie. Emotionanta intradevar

    ReplyDelete
  2. Scurte raspunsuri si la obiect. I like Cohen.

    ReplyDelete