Friday, December 3, 2010

3 propuneri inedite pentru cei care merg la Viena iarna aceasta

Saptamanile de dinaintea Craciunului aduc in Viena romanticele Piete de Craciun si farmecul Adventului. Parfumul de vin fiert cu scortisoara se simte pana dupa Revelion, capitala Austriei mentinand un aer festiv pe toata durata iernii. Viena e unul dintre cele mai potrivite orase pentru petrecerea sarbatorilor de iarna. Muzeele impunatoare, zecile de tarabe cu ornamente de brad, colindele ce rasuna la fiecare colt de strada transforma orasul intr-o lume de poveste, in care povestile cu Mos Craciun par atat de adevarate....
Dar ce ofera Viena unui Grinch care vrea sa descopere si altceva decat eleganta unui oras imperial si spiritul pur al sarbatorilor?
Multe, chiar foarte multe!
Pentru admiratorii lui Michelangelo Buonarroti,  expozitia "Michelangelo. The Drawing of a Genius" va fi un adevarat regal vizual. Vor fi prezentate publicului 120 dintre cele mai valoroase desene ale artistului.


Daca vreti sa vedeti unul dintre cele mai stranii spectacole de teatru contemporan, Blue Man Group va asteapta pana pe 2 ianuarie.Eu ma multumesc deocamdata cu secvente inregistrate in show-urile lor, dar nu as  rata ocazia sa ii vad live

O piata de Craciun futurista va asteapta in parcul Sigmund Freud, in cadrul proiectului Kubik. Containere uriase pline cu apa sunt iluminate din interior pentru a crea spectaculoase jocuri de lumini. In fiecare seara e prezent un DJ care "asorteaza" luminile cu muzica.
Desi sunt o fire traditionalista si-mi plac sarbatorile in familie, cu mancare buna si suflete dragi prin preajma, nu cred ca m-as da in laturi de la astfel de experiente vieneze. Dar voi? Ce faceti iarna aceasta?

6 comments:

  1. Incep cu sfarsitul: in iarna asta merg la 28-30 grade, in India :), apoi la mult mai putine, in Valea Ariesului. In rest, adica cand nu mai sunt in vacanta, imi vad de treburielk cotidiene.

    Parcul asta mi-a scapat!

    Pentru iubitorii de cultura d eorice fel Viena este...Mecca.

    ReplyDelete
  2. Traveling Hawk, abia astept sa citesc povestiri din si despre India. Imi doresc sa ajung in India de cand l-am descoperit pe Eliade, insa simt ca mai am foarte multe trairi si cunostinte de acumulat inainte de a ma aventura intr-o calatorie spirituala prin India.
    Sper sa ai o calatorie frumoasa!

    ReplyDelete
  3. Nu ma numar printre cei ce pleaca la Viena in iarna asta; totusi mi-am notat sugestiile. Ma intereseaza in special expozitia Michellangelo. Ii invidiez pe cei ce o vor vizita. Sunt sigura ca se vor delecta pe deplin de cele vazute acolo.

    ReplyDelete
  4. Viena este orasul ideal de sarbatori. Sper ca la anul sa ajung si eu la targul de Craciun.

    ReplyDelete
  5. Si eu ii invidiez, Duta. :)
    Dar cine stie...poate prindem si noi expozitia in alt oras al lumii.

    ReplyDelete