Saturday, December 4, 2010

Decembrie in Bucuresti

Decembrie in Bucuresti e oarecum previzibil. Concerte de colinde, luminite aprinse pe strada, aglomeratie prin magazine, tot felul de targuri de cadouri si mult vin fiert in parcuri.
Dar cine a zis ca a fi previzibil poate fi ceva rau? Mai ales cand avem atatea evenimente luna aceasta!
Pe 6 avem ocazia sa il ascultam pe Alexandru Andries in cadrul  unui concert acustic in care "Vechiturile" - in haine muzicale noi vor amesteca cu cantece inedite si cu prime auditii chiar de Mos Niculae, la Cinema Patria.
Pe 11 devenim oameni seriosi si mergem sa ne testam inteligenta la Mensa. Daca vreti sa intrati in clubul celor mai inteligenti oameni din lume, grabiti-va. Inscrierile se termina pe 8. Mai multe detalii gasiti aici.


Mai pe seara intram in spiritul Craciunului alaturi de celebra orchestra de camera austriaca, Johann Strauss Ensemble, care promite sa ne introduca in atmosfera de basm specifica concertelor vieneze, la Sala Palatului.
Acesta va fi cel de-al al saselea spectacol realizat in Bucuresti de orchestra austriaca, concertele marca Johann Strauss Ensemble devenind deja o traditie! Daca nu v-ati luat inca bilet, puteti incerca aici.

Daca aveti chef de teatru, nu ratati ocazia de a-i vedea pe aceeasi scene pe Maia Morgenstern si fiul sau, Tudor Aaron Istodor, in Tangou Final, pe 14 decembrie la Palatul National al Copiilor.

Daca ramaneti in Bucuresti pana la Craciun, va puteti bucura de alte cateva spectacole de exceptie.

Pe 19 , artişti de prestigiu se reunesc pe scena Ateneului, intr-un regal de Tango cu implicaţii sociale, in timp ce Stefan Banica Junior incinge atmosfera in Sala Palatului, cu obisnuitul sau Concert de Craciun.
Pe 21 gustam din nou din savoarea sarbatorilor vieneze alaturi de Das Original Wiener Opernball Orchester , pe 22 cantam gospel alaturi de corul The Very Best of Black Gospel, in timp ce pe 23 Tudor Gheorghe ne indeamna sa meditam la multe idei importante in cadrul spectacolului Degeaba...?!


Va doresc un decembrie plin de caldura si emotie!


8 comments:

  1. Imi place decembrie prin Bucuresti. Beau vin fiert prin parcuri, fara a ma imbata, ca doar e aproape apa chioara:), luminitele sunt demne de admirat. Fiecare primar incearca sa-si faca sectorul cat mai sarbatoresc cu putinta si-l imbraca in haine de sarbatoare.
    Credeam c-ai facut si fotografii ca sa exemplifici iarna toamna prin Bucuresti. Dar eu sunt rabdatoare. :)

    ReplyDelete
  2. Program frumos, timp sa ai! Iti doresc tie si cititorilor tai un decembrie frumos, plin de asteptarea sarbatorii. Eu plec in 16 decembrie, asa ca anul acesta nu voi trai asteptarea Craciunului in tara. In ultimii ani Craciunul ma gasea acasa, fiind plecata intre Craciun si Anul Nou. De data asta, fiindca plec departe, plec inainte.

    ReplyDelete
  3. Decembrie de anul trecut a fost foarte dragut in Bucuresti, sper ca si cel de anul acesta sa fie la fel. Multumim de informatii si sper sa ajung la cateva evenimente.

    ReplyDelete
  4. E un program incarcat se pare luna aceasta, daca vei ajunge la evenimentele enumerate iti urez de pe acum distractie placuta. Sper sa tina si timpul cu noi si sa ne putem bucura de sarbatori.

    ReplyDelete
  5. Mie imi place sa evadez din Bucuresti de sarbatori. Fug in Brasov pentru ca mi se pare ca are un farmec aparte. Pe 6 decembrie se aprinde bradul din Piata Sfatului:)

    ReplyDelete
  6. Frumos! Aveti de unde alege :)
    Iti doresc un Decembrie minunat si plin de emotia sarbatorilor !

    ReplyDelete
  7. QED, astept zapada pentru fotografii. :)

    Traveling Hawk, multumim pentru urari. Si eu iti urez drum bun in India si Sarbatori Fericite, chiar daca le vei petrece departe de casa!

    Eagle-eye-cherry, sa ne povestesti daca ai reusit sa vezi cate ceva din evenimentele propuse.

    Laura Tenshi, multumesc frumos pentru urari.

    Andreea, mersi de pont. Brasovul e orasul meu favorit din Romania asa ca sunt sigura ca va arata superb decorat de sarbatoare.

    Alicee, un Decembrie minunat si tie!

    ReplyDelete