Thursday, October 14, 2010

Complexul Muzeal" Stiintele Naturii" din Galati

Va spuneam ieri ca mi-a placut tare mult la Complexul Muzeal "Stiintele Naturii" din Galati. De ce? Pentru ca reuneste cateva expozitii extrem de interesante care incearca sa explice o parte din misterele naturii.
Cladirea se afla la intrarea dinstre Faleza a Gradinii Botanice, destul de impresionanta si ea. La subsol veti descoperi acvariile in care se balacesc pesti exotici extrem de simpatici, dar carora nu le placea sa "stea la poza" .
In cazul in care va intrebati pe unde o mai umbla Nemo, celebrul pestisor din desenul animat "Finding Nemo", va pot raspunde eu. E la Galati, la acvariu. :) Daca nu ma credeti, uitati-va la pozele de mai jos.





Pe langa pestisorii exotici frumos colorati, veti gasi si exemplare din apa Dunarii si a Marii Negre: stiuca, crap,platica, anghila, morun, nisetru si alte specii pe care nu le-am recunoscut. Este o adevarata placere sa privesti toate aceste vietati frumoase si stranii. In unele acvarii exista melci pe post de alpinisti utilitari sau pestisori-sanitari, responsabili cu mentinerea curateniei.
Dupa ce am terminat incursiunea in lumea acvatica, am vizitat expozitia de speologie, care ofera o introducere in mecanismele de formare ale pesterilor, dar si cateva date despre speciile de troglobiote care traiesc in pesterile din Romania.
La ultimul etaj gasiti Planetariul, unde noi nu am reusit sa intram, deoarece vizitele se faceau la ore fixe si am ratat ultima intrare.
Am continuat insa mica expeditie in tainele naturii prin Gradina Botanica. Desi nu rivalizeaza cu cele de la Iasi si Cluj, care sunt in opinia mea cele mai frumoase gradini din tara, cea de la Galati ofera spatii largi, frumos amenajate. Gradina japoneza mi-a placut cel mai tare. Cred ca si Aleea Trandafirilor ar merita apreciata, dar cam toate rozele erau scuturate, asa ca nu m-am putut bucura de intreaga lor frumusete.

Va recomand din toata inima sa vizitati Complexul Muzeal "Stiintele Naturii" din Galati. Este un loc in care te poti relaxa descoperind o multime de lucruri noi despre natura.
Ce ziceti, mergeti?

8 comments:

  1. Daca sunt prin zona dau o tura :) de ce nu?

    ReplyDelete
  2. I like the post format as you create user engagement in the complete article. It seems round up of all published posts. Thanks for gauging the informative posts.

    ReplyDelete