Monday, October 11, 2010

Cum a fost la Targul International de Turism

Dupa cum probabil stiati deja, intre 7 si 10 octombrie, la Palatul Parlamentului, s-a  desfasurat Targul International de Turism "Winter Holiday", asa ca ieri dupa-amiaza ne-am scuturat frumos de leneveala indusa de vremea mohorata de afara si am pornit in descoperirea celor peste 100 de expozanti.
Organizat de ANAT, targul promitea oferte speciale, vacante la schi, vacante exotice, city break-uri, circuite, tururi culturale sau de aventura, programe de wellness &spa, brosuri si cataloage incitante, o tombola bazata pe biletul de intrare, dar si proiectii de film in cadrul primei editii a Festivalului International de Film Turistic Bucuresti (BITFF).
Si s-a tinut de cuvant. Am primit o multime de brosuri cu tot felul de oferte pentru Craciun si Revelion, pornind cu cele pentru Austria si terminand cu Kenia si Antarctica.

Nu stiu daca a fost din cauza vremii morocanoase sau a taxei de intrare (10 lei), dar erau suspect de putini vizitatori. Lucru destul de trist pentru expozanti, care abia asteptau sa iti povesteasca cate ceva despre oferta lor, dar foarte placut pentru vizitatori, care nu trebuiau sa se calce pe picioare ca la alte astfel de evenimente.

M-am bucurat sa descopar la un stand gorjenii mei, care prezentau o multime de variante pentru vacanta de iarna in statiunile balneoclimaterice din Gorj si judetele invecinate.
 Cel mai tare mi-au atras atentia standurile care incercau sa vanda o poveste. De exemplu, in imaginea de mai sus il puteti vedea pe nenea imbracat pentru safari, care vindea excursii...in Africa, bineinteles. Am vazut destul de multa lume care cerea informatii despre "tarile calde" pentru Craciun si Anul Nou. Se pare ca zapada nu mai e la moda, de cand avem atat de multa in Bucuresti pe timp de iarna.

 Un alt stand care te chema sa-l vizitezi era cel din fotografia de mai jos, care incerca sa promoveze Ungaria. Budapesta, Balaton, spa-urile si agroturismul erau principalele atractii prezentate in pliante.
Cel mai mult timp l-am petrecut pe la agentiile care organizeaza excursii la schi, dar cu detalii voi reveni peste ceva vreme, dupa ce voi reusi sa citesc maldarul de pliante pe care le-am primit legate de acest subiect.

In continuare aveti cateva fotografii din interiorul si exteriorul Palatului Parlamentului, un loc ideal pentru a organiza un astfel de eveniment.
Voi ce-ati facut duminica? Sper ca nu ati stat cu nasul sub patura toata ziua :)





5 comments:

  1. Si mie imi plac targurile de turism si merg la cele organizate in Timisoara. Bineinteles ca sunt de mai mica amploare. Anul acesta de exemplu, am fost in Turcia cu sejurul cumparat la un asemenea targ sau, ma rog, in urma sa.

    ReplyDelete
  2. Este interesant sa participi la astfel de evenimente. Chiar daca nu cumperi de fiecare data, iti mai vin idei :)

    ReplyDelete
  3. Eu nu am fost niciodata la un targ de turism probabil fiindca nu am cumparat niciodata un pachet turistic :) Dar probabil voi servi unul candva

    ReplyDelete
  4. Si mie mi se pare cam mult... mai ales pentru prospectarea pietei :( Si eu sunt acum in cautari de locatie pentru sarbatori. Ar cam trebui sa ma grabesc cu rezervatul biletelor de avion...

    ReplyDelete
  5. mai intai am crezut ca ai fost la V for Vintage dar apoi am citit mai de aproape. btw cum de te-ai lasat de moda? imi placeau articolele tale dinainate.

    ReplyDelete