Saturday, October 2, 2010

Corabia cu clatite olandeze


















Sambata e ziua din saptamana in care micul dejun e alcatuit numai din clatite. Frantuzesti sau americane, cu ciocolata, dulceata de la mama de acasa, crema de vanilie, miere sau zahar, cu nuci prajite, alune caramelizate sau fulgi de cocos...le-am incercat pe toate.

In timp ce imi savuram portia de clatite cu inghetata din aceasta dimineata si ma gandeam despre ce anume sa mai scriu pe blog, mi-am dat seama ca am uitat sa va povestesc despre vizita mea la ‘Pannekoekenschip’.



Pannekoekenschip’ este o corabie-restaurant pe care o gasiti pe unul din canalele din Groningen, in Olanda.

Am ajuns aici in ultima mea seara in Groningen si nu mai voiam sa plec. Dupa ce am baut un aperitiv pe punte in timp ce priveam un asfintit roz-violet, am fost invitati inauntru pentru un festin cu clatite.

Decorul era in stil marinaresc, cu tot felul de miniaturi de corabii, vapoare si vaporase...chiar si o statuie-pirat in marime naturala.
Ne asezam la masa si incepem sa ne bagam nasul prin castronelele cu bunatati din fata noastra: sunca, kaiser prajit, unt,cascaval, alte cateva tipuri de branzeturi pe care nu am fost in stare sa le recunosc,ciuperci, masline, smantana acra. Cam atat pentru partea sarata. La capitolul "dulce" au intrat: vreo 3 tipuri de gemuri, ananas din compot, pure de mere, stafide imbatate cu ceva tarie, crema de ciocolata si de vanilie.

Nu am apucat sa ne lamurim bine despre ce este vorba ca a si sosit un platou urias plin cu clatite aburind.

De aici incolo ne-am prins repede cum sta treaba.

Iei clatita, o impopotonezi cu tot ce iti trece prin cap si iti pui papilele gustative la incercare.

A fost o masa gustoasa, de la care am plecat cu o multime de amintiri in suflet.
La fel ca la fondue-ul elvetian , genul acesta de mancare iti ofera ocazia sa socializezi intr-un mod tare distractiv. Nici nu va puteti imagina cum poate decurge o conversatie despre clatite intre o romanca, o australianca, un sud-coreean, o canadianca si un pakistanez. :)

Asa ca daca nu aveti planuri astazi, chemati-va prietenii la o portie de clatite. Daca vreti sa fie asemanatoare cu cele olandeze, puneti cu 2-3 linguri mai multa faina decat de obicei in compozitie si nu va straduiti sa va iasa subtiri. Cu cat sunt mai groase, cu atat sunt mai bune.

Pofta buna!
PS: Daca ajungeti in Olanda puteti incerca clatitele in foarte multe localuri, dar daca ajungeti pana in Groningen e musai sa mergeti la" Pannekoekenschip".



6 comments:

  1. Mi-ai facut pofta de clatite! Si mi-ai amintit ce vesela e, intr-adevar, o masa "interculturala". Am trait o experienta asemanatoare in SUA, intr-un grup de 13 persoane, fiecare din alta tara si/sau continent. A fost grozav.

    ReplyDelete
  2. mmm,ce bine suna totul,cred ca fac si eu clatite azi!:)

    ReplyDelete
  3. Offf ce mi-ai facut! De o saptamana visez la clatite dar o viroza urata ma tine in casa. N-am putere sa le fac asa ca salivez aici in fata calculatorului. Acuma mi-e si mai pofta :(. Iar ideea mi se pare super. O s-o incerc la un 'party' intre fete.

    ReplyDelete
  4. Ma bucur ca v-a placut ideea. Sper sa o puneti in aplicare!

    Alicee, insanatosire grabnica iti doresc!

    ReplyDelete
  5. se pare ca nu sunt singura care saliveaza dupa clatite, in urma postului tau ;)) Iar fotografiile sunt foarte...graitoare ;)

    ReplyDelete