Monday, October 25, 2010

Impresii de la Targul de Turism al Romaniei


Dupa ce am vizitat targul de turism cu ofertele de iarna organizat la Casa Poporului, despre care v-am povestit aici, in acest week-end a venit randul altui targ de turism.
In perioada 21-24 octombrie 2010 la Romexpo s-a desfasurat cea de-a 24-a editie a Targului de Turism al Romaniei (TTR), editia de toamna deschisa tuturor operatorilor activi din domeniul turismului.

Ca vizitator, mi-a placut foarte mult ca nu era aglomeratie (probabil nu acelasi lucru il pot spune si expozantii :) ). Tarile participante si-au organizat foarte frumos stand-urile oferindu-ti cate putin din specificul fiecareia. Unele aveau si cate ceva de gustat traditional din tara respectiva. Am putut astfel sa imi bucur papilele gustative cu niste baclavale foarte bune si curmale. La stand-urile de la Africa de Sud si Pakistan am intalnit niste oameni foarte amabili care s-au oferit sa ne faca poze. :)
Stand-ul Romaniei era decorat sub bine cunoscutul de acum brand al frunzei. Acord o bila alba Primariei Bucuresti care a avut un stand mare, organizat si frumos decorat. Personal cred ca e prima oara cand vad un stand al Primariei la un targ de turism.
Am gasit multe oferte interesante (despre cateva dintre ele o sa va povesteasca Edvina mai pe larg). Si la targul de iarna si aici ofertele din Romania par totusi mai scumpe decat ofertele de afara. Avand in vedere ca Romania pare sa atraga de 5 ori mai putini turisti decat Bulgaria, poate o revizuire a ofertelor nu ar strica.
Una peste alta, mi-a placut la acest targ si va las sa vedeti pozele pe care le-am facut.














5 comments:

  1. Intr-adevar, nu par sa se fi inghesuit clientii pentru ofertele turistice. Cred ca sunt destul de multi cei care isi organizeaza singuri vacantele, in timp ce altii lasa totul pe ultimul moment, nu se intereseaza din vreme ce ar putea face, pentru a profita si de eventualele reduceri acordate la Targ. Exista o cultura si in acest domeniu pe care inca nu ne-am insusit-o pe deplin.

    ReplyDelete
  2. Bancuta de la standul primariei se regaseste in mai multe exemplare si-n parcul Carol. Si chiar si frunzele. Frumoase pozele, dar saracuti in a se vinde cam toti. Poate n-aveau mult loc, nu stiu ce sa zic. Iarna nu prea vizitez aceste manifestari. Vara sunt interesata.

    ReplyDelete
  3. Si in parcul Carol si in Herastrau...dar e frumos modelul, imi place. Senzatia mea e ca Oprescu a mai facut cate ceva. :)
    Standurile pareau ca au avut bugete mici, dar unele erau foarte dragute, chiar daca nu cu mare fast.
    Pe mine ma intereseaza domeniul si incerc sa particip la fiecare din aceste evenimente. :)

    ReplyDelete
  4. Dragut. Si eu astept un targ de turism la Cluj, poate gasesc ceva interesant pentru la primavara. Aveti noroc ca in Bucuresti se organizeaza multe targuri de turism, intalniri cu teme turistice etc.

    ReplyDelete
  5. Am auzit tot felul de pareri despre targul asta.. Nu stiu ce sa spun, cel putin suntem si noi prezentati frumos :0

    ReplyDelete