Friday, December 17, 2010

Acces Bran-Moeciu interzis fara cauciucuri de iarna


Bran Moeciu e una din zonele cele mai aglomerate din tara din punct de vedere turistic, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna. Din punct de vedere al cazarilor in pensiuni, cred ca e vadul cel mai mare din tara noastra. Fluxul de turisti care vine din Bucuresti si judetele din vecinatate are ca principale destinatii Valea Prahovei si zona Bran Moeciu.
Acestea fiind date iata o stire care e importanta pentru toti cei care au in plan sa se duca in aceasta iarna in vreuna din pensiunile din zona Bran Moeciu:

- este interzis accesul autovehiculelor care nu sunt echipate cu cauciucuri de iarna in aceasta zona. Decizia a fost luata de Primaria Brasov si Politia Rutiera, conform declaratiei subprefectului Brasovului  Carol Ambrus: "Am decis, impreuna cu Politia Rutiera, ca autovehiculele care nu si-au asigurat echipamentul necesar pentru sezonul rece sa le fie restrictionat accesul in zona Bran-Moeciu! Nu vrem sa avem parte de blocaje rutiere, mai ales ca este vorba despre o ruta foarte circulata, in special in timpul sarbatorilor de iarna." Ninsoarea abundenta de la inceputul lunii decembrie a pus probleme administratiei din Brasov, dar acestia le-au rezolvat cu succes, dupa cum spune domnul subprefect :"Totii sefii de cantoane si responsabilii punctelor de interventie au fost la post, iar eu m-am deplasat personal pe teren si m-am declarat multumit. Duminica si astazi (respectiv 6 decembrie la momentul declaratiei) toate portiunile de drum erau circulabile".

Asadar, daca aveti drum in zona, asigurati-va ca aveti echipamentul necesar (cauciucuri de iarna, lanturi, lopetica, nisip etc) pentru masini astfel incat sa nu riscati nici amenda si nici sa ramaneti inzapeziti. 

2 comments:

  1. Bineinteles ca fiecare doreste sa se puna la adapost de blocaje in trafic. Plus ca aceste mult discutate cauciucuri de iarna sunt foarte eficiente si necesare. Nu merg in zona pentru sarbatori pentru ca am alte planuri, dar chiar de nu le-as avea, mie imi place zona primavara-vara. Oricum, multumim pentru sfaturi. Pe faza, ca intotdeauna!

    ReplyDelete
  2. Eu zic ca e o decizie foarte buna, eu chiar am avut o experienta neplacuta pe drumul inspre Bran.

    ReplyDelete